Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

nature cookta


A Nature Cookta termékcsalád 2011-ben jelent meg a bio- és reformélelmiszerek piacán. Manapság egyre inkább növekszik az elhízott, a szív- és érrendszeri megbetegedésekben és a cukorbetegségben szenvedők száma, ezért a Nature Cookta termékek előállítójaként célul tűztük ki, hogy elősegítjük az egészséges táplálkozás alapanyagainak a bővítését. Ezért a márkanév alatt olyan élelmiszereket forgalmazunk, amik maximálisan megfelelnek a reformtáplálkozást, az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú (low carb) diétákat és a paleolit étrendet követők igényeinek.

Elsőként kókuszliszt és gesztenyeliszt szerepelt a Nature Cookta kínálatban, amiket hamarosan követtek a Joe-féle lisztek: a lenmagliszt, a szezámliszt, a tökmagliszt és a mákliszt. Következő lépésként olajokkal szeretnénk bővíteni a Nature Cookta termékek repertoárját, és a későbbiek során további élelmiszerek bevezetését is tervezzük.

A Nature Cookta által előállított minden lisztre egyaránt jellemző, hogy a liszt alapanyagát lehetőség szerint magyar alapanyagból hidegen, vegyszermentesen, préseléssel zsírtalanították, ezután a megmaradt, zsírtalanított anyagot finomra őrölték. A kapott liszttel csökkentett zsírtartalmának köszönhetően bátran süthetünk-főzhetünk, mert ezzel az omega-6 tartalom is lecsökkent, így az magas hőfokon nem fog káros, gyulladást keltő anyaggá alakulni.

A zsírtalanított Nature Cookta lisztek másik pozitív tulajdonsága, hogy körülbelül 30 %-kal magasabb beltartalmi értékű konyhai alapanyagok lettek, mintha csak ledaráltuk volna a nyersanyagot. A termékek rost- és fehérjetartalma igen magas, ezzel szemben kalória- és szénhidráttartalma rendkívül alacsony, ami számos pozitív élettani hatást eredményez. A magas rosttartalmú ételek fogyasztásának köszönhetően javul a bélrendszer működése és a szív- és érrendszer állapota. A Nature Cookta lisztek kimagasló fehérjetartalma a búzalisztével vetekszik, így vegetáriánusok és vegánok is bátran fogyaszthatják őket. A csökkentett szénhidrát- és kalóriatartalomnak köszönhetően a Nature Cookta lisztek megfelelnek a paleolit étrend, a fogyókúrás programok és a low carb diéta szerint táplálkozók igényeinek.


 

prev
12
next

Sorrend: