Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Ha otthon is igazán jó kenyereket, péksüteményeket szeretnénk sütni, nem árt átgondolni, milyen alapanyagokat használunk fel. Nem elég, hogy finom a kenyér az íze, igazán jó állagú csak a megfelelő arányok eltalálásával lesz. Az egészséges alapanyagok tárháza egyre bővül, olyan alapanyagok jelennek meg a világ piacain, amelyek eddig csak elszigetelt közösségekben voltak ismertek. Így van ez a tápióka keményítővel is, mely egy rendkívül egészséges keményítőféleség. Nem csak kenyerek elkészítéséhez használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló.
Hazánkban egyelőre kevésbé ismerik, de ahogyan a világ más részein már elterjedt, Magyarországon is kezdik egyre inkább felfedezni.
A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg.
Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is.
Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként, az elkészült péksütemény pedig kiválóan egészséges lesz.
Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes” konyha kiváló alapanyaga.
100 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő tartalmaz:
Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 Kcal
Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
ebből cukor: 0 g
ebből keményítő: 87 g
ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Hazánkban egyelőre kevésbé ismerik, de ahogyan a világ más részein már elterjedt, Magyarországon is kezdik egyre inkább felfedezni.
A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg.
Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is.
Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként, az elkészült péksütemény pedig kiválóan egészséges lesz.
Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes” konyha kiváló alapanyaga.
100 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő tartalmaz:
Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 Kcal
Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
ebből cukor: 0 g
ebből keményítő: 87 g
ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999884818700
Termékkód
36149
Vélemények
Nincsenek témák!