Nesti Dante szappanok
A Nesti Dante szappanok régi toszkán kézműves hagyományok alapján Önnek készülnek szeretettel és törődéssel.Ha Ön eddig tusfürdőt használt, adjon egy esélyt a Nesti szappannak, hogy megszeresse. Itt elmondjuk, miért nem fog lemondani róla, ha egyszer kipróbálta.
1945-ben Dante Nesti egy 50 literes rézüstben kezdett szappant főzni. Mára a család harmadik generációja irányítja az üzemet, mely a 70.000 és 120.000 literes főzőüstjeivel Európa egyik legnagyobbja lett. Néhány dologban azonban továbbra "kicsik" maradtak: a család tagjai továbbra is személyesen ellenőrzik a szappanfőzési folyamatot és kérlelhetetlenek a legmagasabb minőségi követelmények betartásában. Szerintük ugyanis kizárólag a legtisztább, étkezési minőségű alapanyagok használatával állíthatják elő azt a kiváló minőséget, amit a Nesti szappanok vásárlói megszoktak az idők folyamán.
A kiváló minőségű szappan főzése lassú és költséges folyamat: a természetes, nagy tisztaságú olíva-, pálma- és kókuszolajat lassan, alacsony hőfokon, szóda hozzáadásával 3 napig főzik, majd kivonják a keletkező glicerint és természetes illóolajokkal és hatóanyagokkal újra felfőzik, formázzák és csoamgolják. A lassú főzés eredményeképpen a szappan nem tartalmaz vizet és csak minimális glicerint, így Ön sokáig használhatja anélkül, hogy repedezne vagy nyálkássá válna.