Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Felhasználási javaslat:
Kúrához: Egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben – lehet tea, vagy gyümölcslé is –, majd azonnal igyuk meg, hogy a zselésedés folyamata a gyomorban indulhasson meg. Reggel, és este javasolt fogyasztani, étkezéseink előtt körülbelül 20-30 perccel.
Ha ételeink elkészítése során is alkalmazzuk, folyamatosan pótolhatjuk szervezetünk rost szükségletét. Többféle felhasználási lehetőséget biztosít, köztük olyanokat is, amelyekre a kezdő háziasszonyok talán nem is gondolnának.
A nap elkezdésekor fontos, hogy tápláló ételt fogyasszunk, amely mintegy elindítja napunkat, energiával tölt fel. Az útifű maghéj müzlibe is keverhető, amitől a könnyű kis reggeli sokkal laktatóbb, egészségesebb lesz, nem is beszélve az emésztésre gyakorolt hatásáról. A reggelihez sokaknál hozzátartozó kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük a psyllium maghéjából. Sokféle paleós kenyérnél, péksüteménynél probléma, hogy a tésztája vizes lesz, így kevésbé ízletes. Az útifű maghéj használatával ez a probléma megszüntethető. A kenyérre kerülő vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele, vagy akár fűszeres olajhoz is keverhetjük.
Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéshez javasoljuk, rostdús alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett. Helyettesíthetjük vele a lisztet teljes egészében, vagy csak egy részét, ez teljes mértékben ízléstől függ.
Leveseinket is táplálóbbá tehetjük, ha rántás helyett útifű maghéjat használunk, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk vele. A kókuszos gyümölcspuding legegyszerűbb módja például, ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval, mandulával, és egy kis almalébe áztatott mazsolával összekeverjük, majd a kókusztejszínhez hozzáadunk almalevet, és pont annyi útifű maghéjat, amennyitől sűrűvé, puding állagúvá válik. Innentől a tálalás és a díszítés már csak a fantáziánkon múlik.
Állati eredetű zselatin helyett jó megoldás, hiszen nagyfokú zselésítő képessége miatt bármilyen folyadékot képes zselévé varázsolni. Előnye, hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni, vagy esetleg összeforralni vele, hideg folyadékkal maradéktalanul elkeverhető.
Az útifű maghéj, vagy másik nevén psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott bomlásterméket.
Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0,5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a bélrendszert. Az útifű maghéj vízzel keverve saját súlyának a 8-14-szeresévé dagad.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
100 gramm Nature Cookta Útifű maghéj tápanyagtartalma:
Energia: 192 kcal/803 kJ
Szénhidrát: 3 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Rost: 88 g
Nátrium: 120 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Kúrához: Egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben – lehet tea, vagy gyümölcslé is –, majd azonnal igyuk meg, hogy a zselésedés folyamata a gyomorban indulhasson meg. Reggel, és este javasolt fogyasztani, étkezéseink előtt körülbelül 20-30 perccel.
Ha ételeink elkészítése során is alkalmazzuk, folyamatosan pótolhatjuk szervezetünk rost szükségletét. Többféle felhasználási lehetőséget biztosít, köztük olyanokat is, amelyekre a kezdő háziasszonyok talán nem is gondolnának.
A nap elkezdésekor fontos, hogy tápláló ételt fogyasszunk, amely mintegy elindítja napunkat, energiával tölt fel. Az útifű maghéj müzlibe is keverhető, amitől a könnyű kis reggeli sokkal laktatóbb, egészségesebb lesz, nem is beszélve az emésztésre gyakorolt hatásáról. A reggelihez sokaknál hozzátartozó kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük a psyllium maghéjából. Sokféle paleós kenyérnél, péksüteménynél probléma, hogy a tésztája vizes lesz, így kevésbé ízletes. Az útifű maghéj használatával ez a probléma megszüntethető. A kenyérre kerülő vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele, vagy akár fűszeres olajhoz is keverhetjük.
Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéshez javasoljuk, rostdús alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett. Helyettesíthetjük vele a lisztet teljes egészében, vagy csak egy részét, ez teljes mértékben ízléstől függ.
Leveseinket is táplálóbbá tehetjük, ha rántás helyett útifű maghéjat használunk, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk vele. A kókuszos gyümölcspuding legegyszerűbb módja például, ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval, mandulával, és egy kis almalébe áztatott mazsolával összekeverjük, majd a kókusztejszínhez hozzáadunk almalevet, és pont annyi útifű maghéjat, amennyitől sűrűvé, puding állagúvá válik. Innentől a tálalás és a díszítés már csak a fantáziánkon múlik.
Állati eredetű zselatin helyett jó megoldás, hiszen nagyfokú zselésítő képessége miatt bármilyen folyadékot képes zselévé varázsolni. Előnye, hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni, vagy esetleg összeforralni vele, hideg folyadékkal maradéktalanul elkeverhető.
Az útifű maghéj, vagy másik nevén psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott bomlásterméket.
Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0,5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a bélrendszert. Az útifű maghéj vízzel keverve saját súlyának a 8-14-szeresévé dagad.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
100 gramm Nature Cookta Útifű maghéj tápanyagtartalma:
Energia: 192 kcal/803 kJ
Szénhidrát: 3 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Rost: 88 g
Nátrium: 120 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
300 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!