Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Mi az L-Lizin?
Az L-lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, azaz szervezetünk nem képes az előállítására. Bevitele ezért táplálék kiegészítőkből ajánlott. A lizin fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásban, az izmok építésében, a sérülésekből való regenerációban, és a szervezet hormonjainak, enzimeinek és antitesteinek létrehozásában. A lizin segít a kollagén formálásában is, ami jó a bőrnek, izmoknak és ízületeknek egyaránt. Ez az aminosav előnyös lehet a herpesz vírus fertőzése esetén is. Amikor arginint szedünk, akkor ajánlatos lizint is szedni mellé az esetleg szunnyadó herpesz vírus szaporodásának megakadályozására. A lizin más növekedési hormon serkentő hatóanyagokkal jól kombinálható, mint az említett arginin, ornitin, stb. Ilyenkor éhgyomorra edzés vagy lefekvés előtt alkalmazandó.
Az L-lizint tartalmazó készítmények számos ellenőrzött kísérlet által bizonyítottan „herpesz-stop” hatásúak, azaz abban a fázisban állítják meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését. 1-2 g L-lizin bevételével az égető érzés perceken belül elmúlik, s egy 2-3 napos kúra (napi 3-6 g L-lizin) megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését.
-A lizin az izomszövetek egyik fő alkotóeleme, ezért gyakran alkalmazzák a sportolók, hogy elősegítsék a sovány testtömeg növekedését és az izmok és csontok általános egészségi állapotát. Izomfehérjét hoz létre, így járul hozzá az izmok regenerálódásához és az általános egészségi állapothoz
-Segítséget nyújt a csontok egészségi állapotának megőrzésében, mivel segíti a kalcium felszívódását a testben.
-Csökkenti az öregedés látható jeleit a bőrön
-Évekkel ezelőtt kimutatták, hogy a lizin a herpesz I és II megelőzésében és kezelésében is kifejezetten hatásos.
-A szív egészségi állapotára is jótékony hatással van.
Előfordulása
Nagy mennyiségben van jelen a sörélesztőben, a tejtermékekben, és a búzacsírában, a halakban és húsokban, és a hüvelyesekben, különösen a szójababban, a limababban és a veteménybabban.
Az L-lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, azaz szervezetünk nem képes az előállítására. Bevitele ezért táplálék kiegészítőkből ajánlott. A lizin fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásban, az izmok építésében, a sérülésekből való regenerációban, és a szervezet hormonjainak, enzimeinek és antitesteinek létrehozásában. A lizin segít a kollagén formálásában is, ami jó a bőrnek, izmoknak és ízületeknek egyaránt. Ez az aminosav előnyös lehet a herpesz vírus fertőzése esetén is. Amikor arginint szedünk, akkor ajánlatos lizint is szedni mellé az esetleg szunnyadó herpesz vírus szaporodásának megakadályozására. A lizin más növekedési hormon serkentő hatóanyagokkal jól kombinálható, mint az említett arginin, ornitin, stb. Ilyenkor éhgyomorra edzés vagy lefekvés előtt alkalmazandó.
Az L-lizint tartalmazó készítmények számos ellenőrzött kísérlet által bizonyítottan „herpesz-stop” hatásúak, azaz abban a fázisban állítják meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését. 1-2 g L-lizin bevételével az égető érzés perceken belül elmúlik, s egy 2-3 napos kúra (napi 3-6 g L-lizin) megakadályozza a herpesz tüneteinek megjelenését.
-A lizin az izomszövetek egyik fő alkotóeleme, ezért gyakran alkalmazzák a sportolók, hogy elősegítsék a sovány testtömeg növekedését és az izmok és csontok általános egészségi állapotát. Izomfehérjét hoz létre, így járul hozzá az izmok regenerálódásához és az általános egészségi állapothoz
-Segítséget nyújt a csontok egészségi állapotának megőrzésében, mivel segíti a kalcium felszívódását a testben.
-Csökkenti az öregedés látható jeleit a bőrön
-Évekkel ezelőtt kimutatták, hogy a lizin a herpesz I és II megelőzésében és kezelésében is kifejezetten hatásos.
-A szív egészségi állapotára is jótékony hatással van.
Előfordulása
Nagy mennyiségben van jelen a sörélesztőben, a tejtermékekben, és a búzacsírában, a halakban és húsokban, és a hüvelyesekben, különösen a szójababban, a limababban és a veteménybabban.
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
8850904051262
Termékkód
38260
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!