A zöldpapaya legfőbb hatóanyaga a papain enzim, amely hatékonyan bontja a fehérjéket, így eredményesen használható fogyókúrához, méregtelenítéshez, böjtöléshez. A kombuchás papaya fogyasztása támogatja a nyirok- és érrendszer működését és gátolja a meszesedést. Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba.
Fogyasztása javasolt:
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, emésztési problémák (pl. székrekedés, savhiány) leküzdésére, epe-és májproblémák esetén, valamint kiadós lakomákat kedvelők számára.
Legfőbb hatóanyagai:
Kombucha:
L(+), L(-) tejsav, glükuronsav, acidophylus, B-komplex és A-, C-, E-vitamin, esszenciális aminosavak, enzimek.
Papaya:
Papain és más hasznos enzimek, közel 20-féle aminosav, béta-karotin, B-vitamin komplex, C- és E-vitamin, kalcium, vas.
Hígítási javaslat:
1:5, 1:6 arányban
Nettó térfogat: 500 ml
Összetevők: Víz, cukor, fekete tea, zöld papaya (9%), kombucha tenyészet.
Kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát , amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre. Alkoholtartalom: 1,5 % (v/v).
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 0,5 dl koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható. Hígítási arány: 1:4.
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.