Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Összetevők: Mikroalga olaj
Mennyiség: 60 db olajkapszula
Adagolás: Napi 1 kapszula felnőtteknek közvetlenül, étkezés előtt!
Omega Fitho Complex termékünk 100%-ban természetes mikroalga összetevőkből készülő olajkapszula. Megítélésünk szerint a közvetlenül halakból készülő halolaj eredetű Omega készítmények fogyasztása jelentős kockázatokat hordozhat manapság, hiszen a halak a tengeri szennyeződéseket nem tudják kiválasztani, szervezetükben elraktározzák, mint a nehézfémeket, radioktív anyagokat. Emellett egereken végzett legújabb kutatások a halolaj hatására történő jelentős szőrzetkihullást dokumentáltak.
Mik is az Omega zsírsavak?
Az Omega zsírsavak közé az Omega-3 (más néven ALA, alfa-linolénsav), az Omega-6 (linolsav) és az Omega-9 (oktadecénsav, olajsav) zsírsavakat soroljuk. Az első kettő közülük a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsav, a szervezetünk nem képes előállítani ezeket.
Miben találhatóak?
A tengeri halak, illetve algák jó forrásai az Omega-3 zsírsavaknak, az eikozapentaénsavnak (EPA), és a dokozahexaénsavnak (DHA). Ezen kívül növényi olajokban (olíva-, szója-, lenmag-, homoktövis-, kendermag-, repceolaj), dióban, mogyoróban, hüvelyesekben is található. A javasolt Omega-3 zsírsav bevitel a gyermekek számára 300 - 1300 mg, felnőttek számára 1300 - 2000 mg naponta. Az Omega-6 zsírsavak növényi olajokban (lenmag-, homoktövis olaj), olajos magvakban (dió, mogyoró) találhatók meg. Az Omega-9 zsírsavat például az olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió tartalmazza.
Hatásaik
A többszörösen telítetlen zsírsavak, így az Omega-3 és az Omega-6 egyaránt szívvédő hatású: hozzájárulnak a koleszterin- és triglicerinszint és a vérnyomás rendezéséhez, az érelmeszesedés szövődményeinek megelőzéséhez. Csökkentik a kóros véralvadást, gyulladáscsökkentő hatásuk van, javítják az immunrendszer működését. A tapasztalatok szerint csökkentik az emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát és javítják a rákbetegek életminőségét. Az EPA és a DHA keverék hatására a szervezetben leukotrién B5 és tromboxán A3 keletkezik, ezáltal a vérzési idő megnyúlik, értágító hatás érvényesül, az érelmeszesedés kialakulásának kockázata csökken. Azért szerencsés mind az Omega-3, mind az Omega-6 és Omega-9 zsírsavak beviteléről gondoskodni, mert a kutatók úgy tapasztalták, hogy a linolsav (Omega-6) szívvédő hatása, érelmeszesedést gátló, a szívinfarktus megelőzését segítő tulajdonságai erősebbek, mint az Omega-3 zsírsavaké, viszont az Omega-6 zsírsavak lebontása során eikozanoidok is képződnek, amelyek egyes kísérletekben rákkeltőnek bizonyultak. Az Omega-3 és az Omega-9 zsírsavak viszont gátolják az eikozanoidok szintézisét.
Tudományos tények
Megfigyelték, hogy a grönlandi eszkimóknál, vagy a japán halászok esetében sokkal kisebb a szív és keringési betegségekből eredő halálozási arány. Az eszkimók étrendjében egyértelműen kimutatható volt a tengeri halakból származó magas Omega-3 zsírsav bevitel. Japán kutatók úgy tapasztalták, hogy pikkelysömörben szenvedő betegek állapota is javult Omega-3 zsírsavat tartalmazó halolaj fogyasztásával. További kísérletekre van szükség az EPA jótékony hatásának megerősítésére a cisztikus fibrózis nevű betegségben, illetve az időskori cukorbetegség egyik lehetséges kísérő tünetének, a vesebántalom előrehaladásának megakadályozásában. A kutatók meghatározták, hogy az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3, vagy 1:5 lenne, de sajnos, az általános ehelyett az 1:10, sőt az 1:30 arány.
Mennyiség: 60 db olajkapszula
Adagolás: Napi 1 kapszula felnőtteknek közvetlenül, étkezés előtt!
Omega Fitho Complex termékünk 100%-ban természetes mikroalga összetevőkből készülő olajkapszula. Megítélésünk szerint a közvetlenül halakból készülő halolaj eredetű Omega készítmények fogyasztása jelentős kockázatokat hordozhat manapság, hiszen a halak a tengeri szennyeződéseket nem tudják kiválasztani, szervezetükben elraktározzák, mint a nehézfémeket, radioktív anyagokat. Emellett egereken végzett legújabb kutatások a halolaj hatására történő jelentős szőrzetkihullást dokumentáltak.
Mik is az Omega zsírsavak?
Az Omega zsírsavak közé az Omega-3 (más néven ALA, alfa-linolénsav), az Omega-6 (linolsav) és az Omega-9 (oktadecénsav, olajsav) zsírsavakat soroljuk. Az első kettő közülük a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsav, a szervezetünk nem képes előállítani ezeket.
Miben találhatóak?
A tengeri halak, illetve algák jó forrásai az Omega-3 zsírsavaknak, az eikozapentaénsavnak (EPA), és a dokozahexaénsavnak (DHA). Ezen kívül növényi olajokban (olíva-, szója-, lenmag-, homoktövis-, kendermag-, repceolaj), dióban, mogyoróban, hüvelyesekben is található. A javasolt Omega-3 zsírsav bevitel a gyermekek számára 300 - 1300 mg, felnőttek számára 1300 - 2000 mg naponta. Az Omega-6 zsírsavak növényi olajokban (lenmag-, homoktövis olaj), olajos magvakban (dió, mogyoró) találhatók meg. Az Omega-9 zsírsavat például az olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió tartalmazza.
Hatásaik
A többszörösen telítetlen zsírsavak, így az Omega-3 és az Omega-6 egyaránt szívvédő hatású: hozzájárulnak a koleszterin- és triglicerinszint és a vérnyomás rendezéséhez, az érelmeszesedés szövődményeinek megelőzéséhez. Csökkentik a kóros véralvadást, gyulladáscsökkentő hatásuk van, javítják az immunrendszer működését. A tapasztalatok szerint csökkentik az emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát és javítják a rákbetegek életminőségét. Az EPA és a DHA keverék hatására a szervezetben leukotrién B5 és tromboxán A3 keletkezik, ezáltal a vérzési idő megnyúlik, értágító hatás érvényesül, az érelmeszesedés kialakulásának kockázata csökken. Azért szerencsés mind az Omega-3, mind az Omega-6 és Omega-9 zsírsavak beviteléről gondoskodni, mert a kutatók úgy tapasztalták, hogy a linolsav (Omega-6) szívvédő hatása, érelmeszesedést gátló, a szívinfarktus megelőzését segítő tulajdonságai erősebbek, mint az Omega-3 zsírsavaké, viszont az Omega-6 zsírsavak lebontása során eikozanoidok is képződnek, amelyek egyes kísérletekben rákkeltőnek bizonyultak. Az Omega-3 és az Omega-9 zsírsavak viszont gátolják az eikozanoidok szintézisét.
Tudományos tények
Megfigyelték, hogy a grönlandi eszkimóknál, vagy a japán halászok esetében sokkal kisebb a szív és keringési betegségekből eredő halálozási arány. Az eszkimók étrendjében egyértelműen kimutatható volt a tengeri halakból származó magas Omega-3 zsírsav bevitel. Japán kutatók úgy tapasztalták, hogy pikkelysömörben szenvedő betegek állapota is javult Omega-3 zsírsavat tartalmazó halolaj fogyasztásával. További kísérletekre van szükség az EPA jótékony hatásának megerősítésére a cisztikus fibrózis nevű betegségben, illetve az időskori cukorbetegség egyik lehetséges kísérő tünetének, a vesebántalom előrehaladásának megakadályozásában. A kutatók meghatározták, hogy az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3, vagy 1:5 lenne, de sajnos, az általános ehelyett az 1:10, sőt az 1:30 arány.
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
100 kg/db
Vélemények
Nincsenek témák!