Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)

Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)
Finomra őrölt, pörkölt szójababból készült. Mivel glutént nem tartalmaz, sütéskor csak részben (általában 15-25 %-ban) helyettesíthető vele a búzaliszt.
953 Ft + 0 Ft (953 Ft)
Egységár: 1,91 Ft/g + 0 Ft/g (1,91 Ft/g)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Szójababból készül, krémszínű. Erősen mogyoró, illetve dióízű, ezért célszerű más lisztekkel keverni. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas tápértéke (magas fehérje- és zsírtartalom) miatt alkalmas lábadozó betegek étrendjének kialakításához. Töltelékekbe, húskrémekbe, édessüteményekbe ideális, de a hagyományos töltött káposztába, töltött paprikába is kiváló.

Receptek:
Szójapástétom
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
(4 személyre)

5 gerezd fokhagyma
150 g szójaliszt
5 e.k. olaj
Elkészítése:

Olajon éppen csak megfonnyasztunk pár gerezd zúzott, vagy kockára vágott fokhagymát, hogy meg ne keseredjen, fűszerezzük ízlés szerint, mondjuk ételízesítő és bors. (eddig kb. 70-80 Ft) Ekkor fél zacskó (150 g) Zsírtalan szójalisztet (kb. 65-70 Ft) hozzákeverünk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá. Ez az alap, én így imádom. Tehetünk bele petrezselymet, paradicsompürét, stb.-stb. Összköltség kevesebb, mint 200 Ft. Az összes ki- és bepakolással együtt kb. negyed óra alatt varázsoltunk egy kiváló kenyérre valót.

Kecskeméti ropogós barack
Hozzávalók:
50 dkg félérett sárgabarack,
1/2 dl barackpálinka,
1 db egész tojás,
10 dkg szójaliszt,
2 evőkanál méz,
csipet só,
tálaláshoz 1 evőkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem

Elkészítése:
A tojást habosra verjük a barackpálinkával, majd annyi szójalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű, de még folyékony marad a tészta. Tíz percig hagyjuk állni. Közben a gyümölcsöt megmossuk, letöröljük, és egészben (tehát a magjával együtt) kevés szójalisztben megforgatjuk és a tésztába hempergetjük. Azonnal beleengedjük a 180 fokos forró olajba, és 1-2 perc alatt piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető.

Barackos sütemény
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg szójaliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg vaj
őszibarack
vaníliás cukor
10 dkg rozsliszt
csipet só
10 dkg cukor
tej
fahéj

Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegyünk hozzá annyi tejet, hogy keverhető állaga legyen. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsuk be bőségesen apróra vágott őszibarackkal(ízlés dolga a barack mennyisége), szórjuk meg fahéjjal. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivéve a sütőből, még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral.

Szójaburger
Hozzávalók:
A sütéshez olaj
4 db hamburger buci
salátalevél
kígyóuborka-szeletek
ketchup
mustár
1 csomag szója-granulátum
1 db zsemle
2 evőkanál szójaliszt
késhegynyi hagymakrém
késhegynyi fokhagymakrém
késhegynyi pirospaprika
késhegynyi
őrölt bors
1 teáskanál só
2 db tojás

Elkészítés:

A zsemlét vízben áztatjuk, jól kifacsarjuk és összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a szójaliszttel és a fűszerekkel. Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk belőle (tetszés szerint szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban mindkét oldalát kisütjük. A bucikat kettévágjuk és belehelyezzük a burger fasírtot, ketchuppal és mustárral megkenjük, salátalevéllel és uborkaszeletekkel tarkítjuk. Ha kívánjuk, mikrohullámú vagy grillsütőben még egyszer összemelegíthetjük.,
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999881955415
Termékkód
18525
Tömeg
550 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu argep.hu shopmania.hu olcsobbat.hu arkoz.hu simplepay_hu stripe_com