Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A gránátalma, amelyet paradicsomi vagy édeni almának is neveznek, ősidők óta az „élet és a termékenység szimbóluma”. Aromás levére sok kultúrában életelixírként, valamint „az érzékiség és halhatatlanság szimbólumaként” tekintenek. A gyümölcs eredetileg Perzsiából származik.
A tudósok 2000-ben figyeltek fel a gránátalma kiemelkedő antioxdáns hatására. Michael Aviram professzor a Technion Institute of Technology-ban egy kutatócsoporttal együtt bebizonyította a gránátalma hatékonyságát az érelmeszesedés ellen. A professzor szerint a gránátalma nagyjából háromszor olyan erős antioxidáns, mint a zöld tea, a vörösbor, a narancs- vagy áfonyalé, melyeket eddig a legerősebb antioxdánsoknak hittek.
A gránátalma a legjobb ellagsav forrás. Ez a fenolok közé tartozó vegyület antimutagén és antikarcogén hatású, képes megakadályozni a rákos sejtek osztódását, főként prosztata-, bőr-, tüdő- és emlőrák esetén hatékony. A gránátalmában található ellagsav a glükózhoz kapcsolódik. A daganatos sejtek glükóz fogyasztása kb. 15-ször akkora, mint az egészséges sejteké, ezért több ellagsavhoz is jutnak.
A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. Először az amerikai Case Egyetemen végzett kísérletek során sikerült bizonyítani, hogy a gránátalma kivonat lassítja a porckárosodást.
Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, mivel megakadályozza a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is. Legyőzi a lappangó fertőzéseket, képes még idejében blokkolni a szívinfarktust, agyvérzést okozó gyulladásokat.
A gránátalma erős gyulladáscsökkentő hatású, ezért a megelőzésben és a kezelésben is kitűnően használható.
A gránátalmalé a legújabb vizsgálatok szerint a vesebetegség esetén dialízis kezelésben részesülőknek is nagy segítséget nyújt a fertőzések, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Minek köszönheti a gránátalma ital hatásait?
A tudósok szerint a gránátalma egy szupergyümölcs, hiszen számos kísérlet igazolta, hogy rendszeres fogyasztásával komplex egészségvédő hatást fejt ki.
A gárnátalma flavonoidokban, polifenolokban, gyümölcscukorban, C-vitaminban gazdag, valamint a legjobb természetes forrása az ellagsavnak. A vörösborhoz és a zöld teához viszonyítva a gránátalma levele háromszoros antioxidáns hatással rendelkezik.
A gránátalmát kozmetikai termékekhez is előszeretettel használják, mivel rendkívül jó hatással van a bőrre. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, kitűnő bőrfeszesítő, regenerálja a sejteket és lassítja a bőr öregedését, ráadásul illata különleges, érzéki.
A gránátalma öregedést lassító hatását egy zsírsavnak, a punicinsavnak köszönheti. Klinikai vizsgálatok szerint ez a vegyület támogatja az öregedő bőr sejtmegújulását. A kísérletek kimutatták, hogy idősebbek esetén a punicinsav hatására a sejtek éppen olyan mértékben osztódtak, ahogyan a fiatalabbaknál. A gránátalma tehát a punicinsav hatására képes regenerálni a felső hámréteget, növeli a bőr rugalmasságát és kitűnő ránctalanító.
A gránátalma gyümölcs
Maga a gránátalma egy narancssárgás-pirosas gyümölcs, amely kb. 10 cm. átmérőjű, és, mint ahogyan arra a neve is utal, egy almára emlékeztet.
Az értett gyümölcsöket ősz végén, tél elején, pontosabban szeptember és december között szüretelik és ízletes gyümölcslét készítenek belőlük.
A tudósok 2000-ben figyeltek fel a gránátalma kiemelkedő antioxdáns hatására. Michael Aviram professzor a Technion Institute of Technology-ban egy kutatócsoporttal együtt bebizonyította a gránátalma hatékonyságát az érelmeszesedés ellen. A professzor szerint a gránátalma nagyjából háromszor olyan erős antioxidáns, mint a zöld tea, a vörösbor, a narancs- vagy áfonyalé, melyeket eddig a legerősebb antioxdánsoknak hittek.
A gránátalma a legjobb ellagsav forrás. Ez a fenolok közé tartozó vegyület antimutagén és antikarcogén hatású, képes megakadályozni a rákos sejtek osztódását, főként prosztata-, bőr-, tüdő- és emlőrák esetén hatékony. A gránátalmában található ellagsav a glükózhoz kapcsolódik. A daganatos sejtek glükóz fogyasztása kb. 15-ször akkora, mint az egészséges sejteké, ezért több ellagsavhoz is jutnak.
A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. Először az amerikai Case Egyetemen végzett kísérletek során sikerült bizonyítani, hogy a gránátalma kivonat lassítja a porckárosodást.
Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, mivel megakadályozza a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is. Legyőzi a lappangó fertőzéseket, képes még idejében blokkolni a szívinfarktust, agyvérzést okozó gyulladásokat.
A gránátalma erős gyulladáscsökkentő hatású, ezért a megelőzésben és a kezelésben is kitűnően használható.
A gránátalmalé a legújabb vizsgálatok szerint a vesebetegség esetén dialízis kezelésben részesülőknek is nagy segítséget nyújt a fertőzések, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Minek köszönheti a gránátalma ital hatásait?
A tudósok szerint a gránátalma egy szupergyümölcs, hiszen számos kísérlet igazolta, hogy rendszeres fogyasztásával komplex egészségvédő hatást fejt ki.
A gárnátalma flavonoidokban, polifenolokban, gyümölcscukorban, C-vitaminban gazdag, valamint a legjobb természetes forrása az ellagsavnak. A vörösborhoz és a zöld teához viszonyítva a gránátalma levele háromszoros antioxidáns hatással rendelkezik.
A gránátalmát kozmetikai termékekhez is előszeretettel használják, mivel rendkívül jó hatással van a bőrre. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, kitűnő bőrfeszesítő, regenerálja a sejteket és lassítja a bőr öregedését, ráadásul illata különleges, érzéki.
A gránátalma öregedést lassító hatását egy zsírsavnak, a punicinsavnak köszönheti. Klinikai vizsgálatok szerint ez a vegyület támogatja az öregedő bőr sejtmegújulását. A kísérletek kimutatták, hogy idősebbek esetén a punicinsav hatására a sejtek éppen olyan mértékben osztódtak, ahogyan a fiatalabbaknál. A gránátalma tehát a punicinsav hatására képes regenerálni a felső hámréteget, növeli a bőr rugalmasságát és kitűnő ránctalanító.
A gránátalma gyümölcs
Maga a gránátalma egy narancssárgás-pirosas gyümölcs, amely kb. 10 cm. átmérőjű, és, mint ahogyan arra a neve is utal, egy almára emlékeztet.
Az értett gyümölcsöket ősz végén, tél elején, pontosabban szeptember és december között szüretelik és ízletes gyümölcslét készítenek belőlük.
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!