Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Felhasználási javaslat: 1 rész granulátumot 2 rész fűszeres vízbe áztassunk be kb. 10-15 percig. Miután a vizet felszívta, kinyomkodjuk és a darált hússal megegyező módon használhatjuk önállóan vagy hússal keverve (fasírozott, töltött káposzta, rakott egytál ételek, főételek készíthetők belőle).
Receptek:
Chilis bab
(4 főre)
45 dkg beáztatott szója granulátum (kis darabkákban is kapható, mint a darált hús, vagy beáztatás után otthon is ledarálhatjuk, mint a húst)
2 kisebb fej hagyma
65 dkg friss paradicsom (lehet aszalt paradicsom is)
60 dkg vesebab (konzerv, vagy főtt)
1 nagy üveg paradicsomszósz
adagonként 1 teáskanál csilipor
A "darált húst" – a beáztatott szója granulátumot egy serpenyőben pirítsuk meg. Majd dinszteljük meg a hagymát és a paradicsomot, majd keverjük hozzá a szóját, a vesebabot, a paradicsomszószt és egy kis csiliport, ízlés szerint. Alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt összepároljuk. Köles, quinoa, barnarizs mellé vagy tönkölypászkával is fogyaszthatjuk.
Töltött káposzta
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
8 közép nagyságú káposztalevél
30 dkg barnarizs
30 dkg szójagranulátum
12 dkg reszelt vöröshagyma
1 fokhagyma
Olaj
1 kk. pirospaprika
Só
Borsika
vagdalthús-fűszerkeverék
Szójatejföl
A barnarizst előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. A szójagranulátumot sűrű, fűszeres vízben, szintén egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a szójagranulátumról leöntjük, majd kinyomkodjuk a levet. Összekeverjük 8 dkg pirított reszelt hagymával, fűszerekkel és a rizzsel. A káposztalevelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és ne főljön szét. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rátesszük a töltelékeket, majd azt ismét egy sor káposztával fedjük. Ekkor annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. A forrástól számított 15-20 percig főzzük. Olajon barnalisztet pirítunk, belevagdalunk 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, majd ha mindez megpirult, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. aztán feleresztjük és a káposztára öntjük. Tálaláskor tejföllel elkeverjük, vagy leöntjük, s úgy adjuk asztalra.
Szójás rozskenyér
Hozzávalók:
60 dkg durum simaliszt
60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva
3 dkg élesztő 1/2 liter melegvízben
1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a dagasztáshoz szükség
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan. Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes lángon süssük.
Receptek:
Chilis bab
(4 főre)
45 dkg beáztatott szója granulátum (kis darabkákban is kapható, mint a darált hús, vagy beáztatás után otthon is ledarálhatjuk, mint a húst)
2 kisebb fej hagyma
65 dkg friss paradicsom (lehet aszalt paradicsom is)
60 dkg vesebab (konzerv, vagy főtt)
1 nagy üveg paradicsomszósz
adagonként 1 teáskanál csilipor
A "darált húst" – a beáztatott szója granulátumot egy serpenyőben pirítsuk meg. Majd dinszteljük meg a hagymát és a paradicsomot, majd keverjük hozzá a szóját, a vesebabot, a paradicsomszószt és egy kis csiliport, ízlés szerint. Alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt összepároljuk. Köles, quinoa, barnarizs mellé vagy tönkölypászkával is fogyaszthatjuk.
Töltött káposzta
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
8 közép nagyságú káposztalevél
30 dkg barnarizs
30 dkg szójagranulátum
12 dkg reszelt vöröshagyma
1 fokhagyma
Olaj
1 kk. pirospaprika
Só
Borsika
vagdalthús-fűszerkeverék
Szójatejföl
A barnarizst előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. A szójagranulátumot sűrű, fűszeres vízben, szintén egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a szójagranulátumról leöntjük, majd kinyomkodjuk a levet. Összekeverjük 8 dkg pirított reszelt hagymával, fűszerekkel és a rizzsel. A káposztalevelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és ne főljön szét. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rátesszük a töltelékeket, majd azt ismét egy sor káposztával fedjük. Ekkor annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. A forrástól számított 15-20 percig főzzük. Olajon barnalisztet pirítunk, belevagdalunk 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, majd ha mindez megpirult, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. aztán feleresztjük és a káposztára öntjük. Tálaláskor tejföllel elkeverjük, vagy leöntjük, s úgy adjuk asztalra.
Szójás rozskenyér
Hozzávalók:
60 dkg durum simaliszt
60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva
3 dkg élesztő 1/2 liter melegvízben
1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a dagasztáshoz szükség
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan. Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes lángon süssük.
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999881955422
Termékkód
16735
Tömeg
220 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!