Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Gyakran előfordul, hogy ősi, rég elfeledett növények jótékony hatásait újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. A kendermag fogyasztásának évszázadokra visszatekintő múltja van, hiszen egy sokoldalú és rendkívül jótékony hatású magról beszélünk.
Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén – megfelelő beviteli forráshoz juthatnak.
A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.
Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kendermag fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen!
A Nature Cookta Kendermaglisztet vegyszermentes hidegsajtolással készítik, mely egyszerűen annyit jelent, hogy a kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté őrlik. De vajon miért jobb az olajtalanított liszt, mint az egyszerű kendermag őrlemény? A válasz egyszerű: az olajtalanított kendermagliszt 30%-kal magasabb beltartalmi értékkel rendelkezik, mint ledarált társa.
A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, – akár teljes egészében kendermagliszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.
100 gramm Nature Cookta Kendermagliszt tápanyagtartalma:
Kalória és energia tartalom: 302 Kcal/1238 kJ
Fehérje: 47,5 g
Szénhidrát: 17 g
Rost: 9,6 g
Zsír: 11,3 g,
ebből telítetlen: 1 g
Omega-3: 2,1 g
Omega-6: 6 g
Nátrium: 15 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Elsőként említendő, hogy a kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatóak. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén – megfelelő beviteli forráshoz juthatnak.
A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A szervezetünk számára a fehérjék legfőbb funkciója a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének elősegítése. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.
Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kendermag fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen!
A Nature Cookta Kendermaglisztet vegyszermentes hidegsajtolással készítik, mely egyszerűen annyit jelent, hogy a kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté őrlik. De vajon miért jobb az olajtalanított liszt, mint az egyszerű kendermag őrlemény? A válasz egyszerű: az olajtalanított kendermagliszt 30%-kal magasabb beltartalmi értékkel rendelkezik, mint ledarált társa.
A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket és péksüteményeket egyaránt, – akár teljes egészében kendermagliszttel helyettesítve a búzalisztet, akár keverve más magliszttel -, vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle. Az eredmény minden esetben fehérje dús étel lesz, mely nem csak laktató, hanem rendkívül egészséges is.
100 gramm Nature Cookta Kendermagliszt tápanyagtartalma:
Kalória és energia tartalom: 302 Kcal/1238 kJ
Fehérje: 47,5 g
Szénhidrát: 17 g
Rost: 9,6 g
Zsír: 11,3 g,
ebből telítetlen: 1 g
Omega-3: 2,1 g
Omega-6: 6 g
Nátrium: 15 mg
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999884818397
Termékkód
32442
Tömeg
600 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!