A Dr.Herz Omega-3 500mg lágyzselatin kapszula gyerekeknek többszörösen telítetlen zsírsavakat
magas koncentrációban tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.
A többszörösen telítetlen zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer (szív- és érrendszer)
egészséges működéséhez és csökkentik a vér koleszterin szintjét. A többszörösen telítetlen
zsírsavakon belül az EPA és DHA zsírsavak csökkentik a vér triglicerid szintjét.
A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz hozzátartozik a tengeri halak rendszeres fogyasztása,
melyek a szívműködés számára kedvező és a koleszterinszintet csökkentő többszörösen telítetlen
omega-3 zsírsavak forrásai. Átlagos hazai táplálkozásunk során a napi omega-3 szükséglet töredékét
fedezzük. Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer (szív- és érrendszer) egészséges
működéséhez.
Alkalmazása javasolt:
- kevés tengeri eredetű táplálék (pl.: hal) fogyasztásából adódó kiegyensúlyozatlan táplálkozás
esetén.
Figyelmeztetés:
A javasolt napi adagnál nem szabat többet beszedni! Gyermekek elől gondosan elzárandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet.
Adagolás:
Gyerekeknek napi 1 kapszula
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a
szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a
magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az
optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg
legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban
szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok
rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen
zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra,
hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3
zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és
gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb
forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag,
diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a
gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak
legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és
érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális
zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg
növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik
a kötőszövetek és az ízületek egészségét.