Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, hozzáadott olajtól mentes, házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia 1391 kJ (329 kcal)
Zsír: 1 g
– amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát: 63,3 g
– amelyből cukrok (1) 1,1 g
Rost 14,3 g
Fehérje 9,5 g
Só 0 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Felhasználási javaslat, kenyér recept:
Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):
250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
3g himalája só (ízlés szerint változhat)
30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
280g szobahőmérsékletű víz
1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
Összeállítás után 10 percig pihentessük.
Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db), így a sütési idő változik:
185 fokon, kb. 40 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.
Megjegyzés: Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia 1391 kJ (329 kcal)
Zsír: 1 g
– amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát: 63,3 g
– amelyből cukrok (1) 1,1 g
Rost 14,3 g
Fehérje 9,5 g
Só 0 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Felhasználási javaslat, kenyér recept:
Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):
250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
3g himalája só (ízlés szerint változhat)
30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
280g szobahőmérsékletű víz
1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
Összeállítás után 10 percig pihentessük.
Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db), így a sütési idő változik:
185 fokon, kb. 40 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.
Megjegyzés: Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999564153534
Termékkód
45461
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Nincsenek témák!