Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben:
Energia: 1404 kJ (332 kcal)
zsír:
– amelyből telített zsírsavak:
0,9 g
0,3 g
szénhidrát:
– amelyből cukrok (1):
65,4 g
0,9 g
rost: 14,8 g
fehérje: 8,3 g
só: 0 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Fánk recept (7 db fánkhoz):
Hozzávalók:
160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb)
5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé
12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető)
csipetnyi só (kb. 0,5 g)
5 g citromhéj
késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma
150 g Szafi Free fánk lisztkeverék
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.
Pihentessük 5 percig.
A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)
Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.
Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).
Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.
Kevés olajat szív magába!
Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes „cukormázzal”(cukormáz: porcukor vagy por eritrit kikeverve színes gyümölcslevével, pl. málnával)
Energia: 1404 kJ (332 kcal)
zsír:
– amelyből telített zsírsavak:
0,9 g
0,3 g
szénhidrát:
– amelyből cukrok (1):
65,4 g
0,9 g
rost: 14,8 g
fehérje: 8,3 g
só: 0 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Fánk recept (7 db fánkhoz):
Hozzávalók:
160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb)
5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé
12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető)
csipetnyi só (kb. 0,5 g)
5 g citromhéj
késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma
150 g Szafi Free fánk lisztkeverék
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.
Pihentessük 5 percig.
A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)
Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.
Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).
Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.
Kevés olajat szív magába!
Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes „cukormázzal”(cukormáz: porcukor vagy por eritrit kikeverve színes gyümölcslevével, pl. málnával)
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999564153961
Termékkód
46016
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Nincsenek témák!