Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Összetevők: kókuszliszt, tápiókaliszt, édesítőszerek (eritrit), útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak liszt).
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 914 kJ (218 kcal)
Zsír: 2,8 g
– amelyből telített zsírsavak 2,5 g
Szénhidrát: 54,8 g
– amelyből cukrok
– amelyből poliolok
6,3 g
26,2 g
Rost 26,5 g
Fehérje 6,6 g
Só 0,04 g
A lisztkeverék 100g energiatartalmából 212 kJ / 53 kcal energia származik élelmi rostokból.
A lisztkeverék 100g szénhidrát-tartalmából 26,2 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Alaprecept:
„Túrós” batyu vagy lekváros bukta (szénhidrát-csökkentett, paleo) tésztához alaprecept
Hozzávalók 4 db-hoz:
125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
40 g meleg kókuszolaj – a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
2 tojásfehérje (M-es)
75 g forró víz
Elkészítésük:
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át.
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza. :)
Sütési idő: előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 175-180 fokon 25-28 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen szeleteljük/fogyasszuk!
“Túrós” batyu töltelékhez tipp:
125 g Totu (tojás túró)
0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
2 g Szafi Fitt konjac liszt
2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
1/2 tk. citromhéj
1/2 tk. vanília őrlemény/aroma
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 914 kJ (218 kcal)
Zsír: 2,8 g
– amelyből telített zsírsavak 2,5 g
Szénhidrát: 54,8 g
– amelyből cukrok
– amelyből poliolok
6,3 g
26,2 g
Rost 26,5 g
Fehérje 6,6 g
Só 0,04 g
A lisztkeverék 100g energiatartalmából 212 kJ / 53 kcal energia származik élelmi rostokból.
A lisztkeverék 100g szénhidrát-tartalmából 26,2 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Alaprecept:
„Túrós” batyu vagy lekváros bukta (szénhidrát-csökkentett, paleo) tésztához alaprecept
Hozzávalók 4 db-hoz:
125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
40 g meleg kókuszolaj – a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
2 tojásfehérje (M-es)
75 g forró víz
Elkészítésük:
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át.
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza. :)
Sütési idő: előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 175-180 fokon 25-28 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen szeleteljük/fogyasszuk!
“Túrós” batyu töltelékhez tipp:
125 g Totu (tojás túró)
0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
2 g Szafi Fitt konjac liszt
2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
1/2 tk. citromhéj
1/2 tk. vanília őrlemény/aroma
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999564150939
Termékkód
43132
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!