Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.
Minden jó háziasszony tudja, hogy a tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval.
Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul.
Az ételek tartósságának növelésével a takarékossághoz is hozzájárulhat.
Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is.
A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.
Minden jó háziasszony tudja, hogy a tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval.
Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul.
Az ételek tartósságának növelésével a takarékossághoz is hozzájárulhat.
Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is.
A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999884818465
Termékkód
37210
Vélemények
Nincsenek témák!