Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. A barnarizs képviseli a legharmonikusabb, legkiegyensúlyozottabb élelmiszerünket. A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az emberiség jelentős része, keleten évezredek óta ezen a gabonafélén él. De csak a hántolatlan, barnarizs formájában értékes a rizs, csak így jelent igazi táplálékot. Fehérrizs előállítása során lehántolják az egész rizsszemet, mely során külső burkát eltávolítják, megfosztva a rizst a vitaminoktól, ásványi anyagoktól és a rostoktól; így egy üres kalóriaforrássá válik. A barnarizs fogyasztása jó hatással van keringési, emésztési bántalmak, kimerültség, fokozott stressz, magas láz esetén, de használható magas vérnyomás csökkentésére, hasmenés ellen. Jótékony hatást gyakorol az egész bálcsatornára, nyugtatja és tisztítja, méregteleníti, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből. Gátolja a vesekőképződést. Ezek mellett az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol. Értékes B-vitaminok vannak héjrétegében. Ezenkívül tartalmaz fehérjét, rostot, cinket, folsavat, E-vitamint, kalciumot. Felhasználás előtt ajánlatos beáztatni 8-12 órára, így hamarabb elkészül, puhább, élvezhetőbb lesz. 2,5 - szeres mennyiségű vízzel főzzük 45 percig, maximum 1 óráig. Kis sóval fűszerezzük.
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Nincsenek témák!