Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A Yucca shidigera kérgéből készült port a vadon termett növény kíméletesen szüretelt részeiből, az értékes beltartalmi anyagokat megőrző ősi eljárással állítják elő. A Yucca shidigera Észak-Amerika délnyugati részének sivatagos fennsíkjain nő. Eredeti élőhelyének szélsőséges körülményei között csak különleges ellenálló képességének köszönhetően képes megmaradni. Ennek érdekében számos olyan, élettani szempontból fontos anyagot raktároz el magában, mint a szaponinok, flavonoidok és a resveratrol. Az őshonos indiánok az általuk az „Élet Fája” néven tisztelt növényt évszázadok óta használják táplálkozásuk kiegészítésére. A szaponinok a szervezet méregtelenítő folyamatait
támogatják, elsősorban a vastagbélen keresztül. A flavonoidok és a resveratrol antioxidáns hatása szakirodalmi adatokkal igazolt.
A ginzengnek rendkívül sokféle hatást tulajdonítanak. A legendák szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé,
élvezetesebbé teszi az életet. A ginzengnek emellett rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása; javítja a stressztűrő képességet, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, és segít az általános gyengeség leküzdésében. Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására. Jól szolgálja az immunrendszert, ti. serkenti bizonyos immunsejtek termelődését.
Megfelelő mennyiségben fogyasztva segít leküzdeni a kimerültséget, a stresszt és a depressziót. A gyomorműködésre is pozitív hatással van: étvágygerjesztő hatású, serkenti az emésztést. Az embergyökér a belső elválasztású endokrin mirigyek stimulálásával is segíti a szervezetet a vitaminok és az ásványi anyagok hasznosításában. Jól használható hipoglikémiás eseteknél is, ugyanis közrejátszhat a vér cukortartalmának csökkenésében. Csökkenti a sugárkezelés okozta sejtkárosodást, emellett véd az alkohol roncsoló hatása ellen, fokozza az agytevékenységet és az adrenalinkibocsátást. Az agyat tartósan éber állapotban tartja, így késlelteti a fáradtságérzet kialakulását. A ginzeng egyik legkedvezőbb tulajdonságaként tartják számon, hogy tulajdonképpen normalizáló funkciója van, tehát az egész szervezetet erősíti, tekintet nélkül a kórállapot irányára. Állapottól függően stimulál, vagy épp nyugtat, csillapít. (Forrás: vital.hu) A szőlőmagból származó oligomerikus proantocianidinek (OPC) elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A szakirodalomban kiemelik a szőlőmag-kivonat antioxidáns, öregedést lassító, az érfalak rugalmasságát javító, vérnyomáscsökkentő, LDLkoleszterinszintet („rossz koleszterin”) csökkentő, látást javító és véralvadást gátló hatását.
„Az antioxidánsok és szabadgyökök áthatják az egész életet – a redox biológiát alkotják. A szabadgyökök nem mind rosszak és az antioxidánsok nem mind jók! Az élet tulajdonképpen a kettő közötti egyensúly.” (Barry Halliwell: Plant Physiology, June 2006, Vol. 141, pp. 312–322)
Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást, a mozgásban gazdag életmódot, valamint a megfelelő egészségügyi ellátást!
támogatják, elsősorban a vastagbélen keresztül. A flavonoidok és a resveratrol antioxidáns hatása szakirodalmi adatokkal igazolt.
A ginzengnek rendkívül sokféle hatást tulajdonítanak. A legendák szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé,
élvezetesebbé teszi az életet. A ginzengnek emellett rendkívül jelentős a roboráló, sejtmegújító hatása; javítja a stressztűrő képességet, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, és segít az általános gyengeség leküzdésében. Jól alkalmazható legyengült, vagy lábadozó betegek állapotának helyreállítására. Jól szolgálja az immunrendszert, ti. serkenti bizonyos immunsejtek termelődését.
Megfelelő mennyiségben fogyasztva segít leküzdeni a kimerültséget, a stresszt és a depressziót. A gyomorműködésre is pozitív hatással van: étvágygerjesztő hatású, serkenti az emésztést. Az embergyökér a belső elválasztású endokrin mirigyek stimulálásával is segíti a szervezetet a vitaminok és az ásványi anyagok hasznosításában. Jól használható hipoglikémiás eseteknél is, ugyanis közrejátszhat a vér cukortartalmának csökkenésében. Csökkenti a sugárkezelés okozta sejtkárosodást, emellett véd az alkohol roncsoló hatása ellen, fokozza az agytevékenységet és az adrenalinkibocsátást. Az agyat tartósan éber állapotban tartja, így késlelteti a fáradtságérzet kialakulását. A ginzeng egyik legkedvezőbb tulajdonságaként tartják számon, hogy tulajdonképpen normalizáló funkciója van, tehát az egész szervezetet erősíti, tekintet nélkül a kórállapot irányára. Állapottól függően stimulál, vagy épp nyugtat, csillapít. (Forrás: vital.hu) A szőlőmagból származó oligomerikus proantocianidinek (OPC) elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A szakirodalomban kiemelik a szőlőmag-kivonat antioxidáns, öregedést lassító, az érfalak rugalmasságát javító, vérnyomáscsökkentő, LDLkoleszterinszintet („rossz koleszterin”) csökkentő, látást javító és véralvadást gátló hatását.
„Az antioxidánsok és szabadgyökök áthatják az egész életet – a redox biológiát alkotják. A szabadgyökök nem mind rosszak és az antioxidánsok nem mind jók! Az élet tulajdonképpen a kettő közötti egyensúly.” (Barry Halliwell: Plant Physiology, June 2006, Vol. 141, pp. 312–322)
Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást, a mozgásban gazdag életmódot, valamint a megfelelő egészségügyi ellátást!
Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
50 g/db
Vélemények
Nincsenek témák!