Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletek



Dr. Tea Papaya+zöldtea filteres (20 db)

Dr. Tea Papaya+zöldtea filteres (20 db)

Termék ára
646 Ft + 174 Ft (820 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
32 Ft/db + 9 Ft/db (41 Ft/db)
Cikkszám
unas_840937
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről
Aktiválja az emésztést a benne lévő enzimkomplex hatóanyagok révén
A termék tulajdonságai
A megemészthetetlent is képes megemészteni, tehát kimondottan amikor étkezési kihágásokat követünk el, utána feltétlenül javaslok egy papayás zöld teát. Gyakorlatilag az a tapasztalatom, hogy az emésztésünkben túl sok a szénhidrát, egyre kevesebb a zsír, de a fehérje emésztés olyan fontos feladat, amit szervezetünk megfelelő számú emésztő enzim hiányában elég nehezen tud ellátni, s utána ezek a fehérjék panganak a szervezetünkben, s igen sok problémát, egészségügyi problémát hozhatnak a későbbiekben. Tulajdonképpen a papayás zöldteánk egy fantasztikus, emésztést elősegítő, metabolizmust serkentő teakeverék, aminek a magyar teaivók körében már tradíciója van. Majdnem öt éve létezik ez a termék, ez idő alatt több, mint százezer dobozzal fogyasztottak el belőle a kedves vásárlóink, s csak azért maradhatott a terméklistánkon, mert ma is szeretik és népszerű. A Dr. Tea sorozatban úgy gondoljuk, hogy sokkal több emberhez el fog jutni ez a tea, és egyre többen fogják visszaigazolni jótékony, emésztést elősegítő, kesernyés, fanyar ízét, amit egyébként, ha megszokják, mindig keresni és kívánni fogják. Egészségükre.

Papaya, a természet ajándéka

A papaya a gyógyászatban régen ismert gyógynövény. A papaya legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papain, melynek emésztéselősegítő hatása meghaladja a pepszint és a pankreatint. A szakemberek a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő mennyiségű fehérje lebontására képes. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsavhiányban szervednek.
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat.
A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).
A növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, fehérjetartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az argininnak a vér tisztaságának fenntartásában van fontos szerepe, valamint befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást.

Zöld tea

5000 évvel ezelőtt a kínai császár egy teabokor alatt üldögélt egy csésze forró vízzel a kezében. Amikor a bokorról a csészéjébe hullott egy levél, örömmel tapasztalhatta, hogy a keletkezett ital így sokkal kellemesebb. Hamarosan termeszteni kezdték és elindulhatott hódító útján a tea.
Manapság három teafűfélét ismerünk, melyek feldolgozási módja eltér egymástól. A legfőbb különbség az, hogy a zöld tea leveleinél gőzöléssel akadályozzák meg az erjedési folyamatok megindulását. Az erjedés kiiktatása azért nagyon fontos, mert ennek köszönheti a tea jellegzetes ízét, és ami még lényegesebb, így maradnak meg benne az antioxidáns hatású anyagok, a polifenolok. Ezek vírus- és baktériumölő hatásúak és csökkentik a rák kialakulásának esélyét. A polifenolok a daganatképződés és –fejlődés, valamint az áttét kialakulásra is gátló hatással vannak. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is hasznos a zöld tea fogyasztása, mivel csersavtartalma gátolja a zsírsavak és a koleszterin felszívódását. A zöld tea antioxidáns tulajdonságai meggátolják, hogy a koleszterin lerakódjék az érfalakra. A védőmechanizmus alapja, hogy az EGCG blokkolja a Stat1 nevű fehérje működését. A Stat1 az infarktus vagy a stroke után aktiválódik, és hozzájárul a sejthalálhoz. Az EGCG, úgy tűnik, a szívizomsejtek regenerálódását is elősegíti.
A zöldtea hatóanyagai közé tartozik a fluor, ami védi a fogzománcot. A teában levő katechin jelentős mértékben gátolja a szájban található baktériumok cukorátalakító tevékenységét, megelőzve ezzel a fogszuvasodást.
A tea koffeinje hörgőtágító hatású, ezért az asztmában szenvedőknek ajánlható. Húgyhajtó hatása is van, növeli a vese vizeletkiválasztását.
Mindezen pozitív tulajdonságai ellenére a zöld tea nem csodaszer, hatását hosszú idő alatt fejti ki, ezért rendszeresen kell fogyasztani.
Hasonló termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!