Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Összetevők: többszörösen telítetlen zsírsav -omega-6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsav: olajsav és telített zsírsavak
Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!
Gyógynövény lexikon:
A sárgabarack Ázsiából származik, vidékünkre a görögök, később pedig a rómaiak hozták be. Ugyan több fajtája is ismeretes, de tápértékük nemigen tér el egymástól. Kutatási eredmények szerint, magjának hatóanyagi a jövő egyik ígéretes gyógyírévé válhatnak.
Nagyanyáink régi jó recept alapján főzött sárgabarack lekvárja egész télen biztosította az értékes hatóanyagokat folyamatos utánpótlását. A sárgabaracknak igen magas a kálium, kalcium, foszfor, C-vitamin és kéntartalma, ennek köszönheti édeskés, savanyú ízét. Ugyancsak gazdag A-vitaminban és béta-karotinban. Nem csoda, hogy régóta orvosolják vele az idős korban járó látáscsökkenést.
Biztosan sokan emlékeznek még rá, ahogy gyermekkorukba próbálták feltörni a sárgabarack kemény magját, hogy kinyerjék a csemegének számító belét. Manapság már egész évben bármikor, vesződség nélkül hozzájuthatunk a magjából hideg sajtolással kinyert magolajhoz, amely minden értékes hatóanyagát megőrizte.
A sárgabarackmag nagy mennyiségben tartalmaz B-17 vitamint, amelyet még 1949-ben ifj. Ernst Krebs vegyész fedezett fel. A B-17 vitamin (nitrilozid) ugyancsak bőségesen áll rendelkezésünkre a következő növényekben: Köles, lucerna, vízizsázsa, keserűmandula, alma-, cseresznye-,körte-, szilva- és sárgabarackmag. A természetben mégis a zöldfűfélékben találhatjuk meg legmagasabb koncentrációban ( 1 kg száraz fő kb. 17 000 mg B-17 vitamint tartalmaz).
Az elmúlt években a vízoldékony B-17 vitamin a tudományos világ - főként a rákkutatók - érdeklődési körébe került. Számos kutatás, klinikai tapasztalat támasztja már alá azt a tényt, hogy ez a vitamin a szervezetbe juttatva gátolhatja a daganatos sejtek növekedését..
Az emberi szervezetben kizárólag a ráksejtek tartalmaznak béta-glukozidáz enzimet, és csak ez az enzim képes B-17 vitaminból ciánhidrogént =HCN) előállítani, így kizárólag a ráksejtekre van hatással. Ha a szervezetben nincsenek ráksejtek akkor nincs jelen a béta-glukozidáz enzim sem, így a táplálékkal bevitt B-17 vitaminból nem keletkezik ciánhidrogén =HCN), s ez kizárja a szervezet cianid mérgezésének lehetőségét.
A B-17 vitamint tudományosan elfogadott napi mennyisége 200-300 mg. Az egyik leggazdagabb B-17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult. Megjegyzendő, hogy a magok, illetve a magolaj mellett érdemes ananászt, illetve elegendő A- és E-vitamint fogyasztani.
A keserű magból préselt olaj íze a mandulára emlékeztet.
A sárgabarackmag-olajat sokféle tünet kezelésére is használják: pl. a haj, bőr, köröm erősítésére a gyengülő látásra, sőt Nyugat-Európában hiperaktív gyermekek kiegészítő terápiájában is alkalmazzák.
Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!
Gyógynövény lexikon:
A sárgabarack Ázsiából származik, vidékünkre a görögök, később pedig a rómaiak hozták be. Ugyan több fajtája is ismeretes, de tápértékük nemigen tér el egymástól. Kutatási eredmények szerint, magjának hatóanyagi a jövő egyik ígéretes gyógyírévé válhatnak.
Nagyanyáink régi jó recept alapján főzött sárgabarack lekvárja egész télen biztosította az értékes hatóanyagokat folyamatos utánpótlását. A sárgabaracknak igen magas a kálium, kalcium, foszfor, C-vitamin és kéntartalma, ennek köszönheti édeskés, savanyú ízét. Ugyancsak gazdag A-vitaminban és béta-karotinban. Nem csoda, hogy régóta orvosolják vele az idős korban járó látáscsökkenést.
Biztosan sokan emlékeznek még rá, ahogy gyermekkorukba próbálták feltörni a sárgabarack kemény magját, hogy kinyerjék a csemegének számító belét. Manapság már egész évben bármikor, vesződség nélkül hozzájuthatunk a magjából hideg sajtolással kinyert magolajhoz, amely minden értékes hatóanyagát megőrizte.
A sárgabarackmag nagy mennyiségben tartalmaz B-17 vitamint, amelyet még 1949-ben ifj. Ernst Krebs vegyész fedezett fel. A B-17 vitamin (nitrilozid) ugyancsak bőségesen áll rendelkezésünkre a következő növényekben: Köles, lucerna, vízizsázsa, keserűmandula, alma-, cseresznye-,körte-, szilva- és sárgabarackmag. A természetben mégis a zöldfűfélékben találhatjuk meg legmagasabb koncentrációban ( 1 kg száraz fő kb. 17 000 mg B-17 vitamint tartalmaz).
Az elmúlt években a vízoldékony B-17 vitamin a tudományos világ - főként a rákkutatók - érdeklődési körébe került. Számos kutatás, klinikai tapasztalat támasztja már alá azt a tényt, hogy ez a vitamin a szervezetbe juttatva gátolhatja a daganatos sejtek növekedését..
Az emberi szervezetben kizárólag a ráksejtek tartalmaznak béta-glukozidáz enzimet, és csak ez az enzim képes B-17 vitaminból ciánhidrogént =HCN) előállítani, így kizárólag a ráksejtekre van hatással. Ha a szervezetben nincsenek ráksejtek akkor nincs jelen a béta-glukozidáz enzim sem, így a táplálékkal bevitt B-17 vitaminból nem keletkezik ciánhidrogén =HCN), s ez kizárja a szervezet cianid mérgezésének lehetőségét.
A B-17 vitamint tudományosan elfogadott napi mennyisége 200-300 mg. Az egyik leggazdagabb B-17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult. Megjegyzendő, hogy a magok, illetve a magolaj mellett érdemes ananászt, illetve elegendő A- és E-vitamint fogyasztani.
A keserű magból préselt olaj íze a mandulára emlékeztet.
A sárgabarackmag-olajat sokféle tünet kezelésére is használják: pl. a haj, bőr, köröm erősítésére a gyengülő látásra, sőt Nyugat-Európában hiperaktív gyermekek kiegészítő terápiájában is alkalmazzák.
Hasonló termékek
Adatok
Vonalkód
5999559923173
Termékkód
29889
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!