Urell tőzegáfonya kapszula (15 db)

Urell tőzegáfonya kapszula  (15 db)
Tőzegáfonya (Cranberry, Vaccinum macrocarpon) kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula, melynek hatóanyagtartalma:
36 mg PAC (proanthocyanidin) BL_DMAC módszerrel mérve
5 382 Ft + 1 453 Ft (6 835 Ft)
Egységár: 359 Ft/db + 97 Ft/db (456 Ft/db)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Hogyan hat?
A nők és férfiak jelentős hányadát érintik a gyakran visszatérő, vizelési panaszokkal, makacs fájdalommal járó, húgyúti bakteriális fertőzések. Ezeket legtöbbször az E. Coli baktériumok elszaporodása okozza. .
Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy a tőzegáfonya (cranberry) kivonat olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyutak falán. Ez a magyarázat arra, hogy miért képes a tőzegáfonya megelőzni az újabb fertőzések kialakulását, illetve gyorsítani a már meglévő húgyúti bakteriális fertőzések gyógyulását.
Kimutatták, hogy csak az a tőzegáfonya kivonat hatékony, mely legalább 36 mg PAC (proantocyanidin) tartalommal rendelkezik.
A kívánt hatás eléréséhez elengedhetetlen a napi megfelelő folyadékbevitel, mert a hatóanyag ezáltal tudja kimosni a húgyutakból a megtapadásukban gátolt baktériumokat.
A tőzegáfonyával történő kezelés nagy előnye, hogy a szervezet természetes baktériumflóráira - a tapasztalatok szerint - nem fejt ki negativ hatást. Ezzel szemben közismert tény, hogy az antibiotikumok - baktériumölő tulajdonságuk miatt - károsítják mind a bélflórát, mind a hüvelyflórát, ezzel pedig gyengítik a szervezet védekezőképességét az újabb fertőzésekkel szemben a bélrendszerben és a hüvelyben is.

Milyen panaszokra ajánlott?
- krónikus hólyaghurut,
- (sokszor a negatív leletek ellenére is fennálló) vizelési panaszok,
- nőknél: a szexuális együttlét és a menstruáció után jelentkező-kiújuló cystitis,
- férfiaknál: prosztata-gyulladással összefüggő húgyúti panaszok,
- az állandó katéteres, a gerincvelő sérült neurogén hólyaggal rendelkező betegeknél a szimptomatikus húgyúti infekciók megelőzésére.

Hogyan kell szedni?
Szokványos adagja: naponta 1 kapszula bővebb mennyiségu folyadékkal lenyelve, lehetőleg este.

Fennálló betegség esetén: 7 napos kúra ajánlott - az urell(R) párhuzamosan szedendő a felírt antibiotikummal, hogy gyorsítsa a gyógyulást. Súlyos esetben az adagot a duplájára lehet emelni (2 kapszula naponta) a hatás fokozása érdekében.
Ezt követően pedig legalább 15 napig tartó kúra (napi 1 kapszula) a húgyutak alapos átmosására - a napi megfelelő folyadékbevitellel kombinálva - az újrafertőződés megelőzésére.

Megelőzési célokra: tanácsos 15 napos kúrákat tartani évente legalább 3 alkalommal a páciens állapotától függően; egyébként pedig a fokozott fertőzésveszély napjain - mint szexuális együttlét, uszoda után, menzesz alatt stb.- este 1 kapszulát bevenni.
Megszakítás nélkül, folyamatosan is szedhető!

Kiknek ajánlott a szedése?
Az urell(R) bár erőteljes antioxidáns hatással is rendelkezik, azonban elsősorban mégis azoknak ajánlott, akiknek gyakori húgyúti panaszaik vannak: szexuálisan aktív nőknek, terhes és szoptató anyáknak, menopauza idején, időseknek és cukorbetegeknek, továbbá férfiaknak, akik makacs visszatérő prostata-gyulladáshoz társuló húgyúti panaszokkal küzdenek.

Hogyan lehet elérni az urell(R) maximális hatékonyságát?
- Fogyasszon naponta legalább 2 liter vizet, mert ezáltal tudja a hatóanyag kimosni a baktériumokat a húgyutakból.
- Rendszeresen ürítse hólyagját (naponta legalább 4-5 alkalommal) a pangó vizelet elkerülésére, szexuális együttlét után pedig feltétlenül ürítsen!
- Fordítson figyelmet a gondos tisztálkodásra, és -ezt csak a nők figyelmébe- kerülje a
női intim higiéniai termékek túlzott használatát.

Ellenjavallatok:
Az urell(R) természetes alapanyagú étrend-kiegészítő és nem gyógyszer.
Tőzegáfonya gyümölcskivonatot tartalmaz (hozzáadott cukor nélkül) .
A tőzegáfonya is az áfonya-félék családjába tartozik, tehát az áfonyára allergiás személyeknek - ami egyébként igen ritka - nem ajánlott a szedése!

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

- Az urell(R) savanyítja-e a vizeletet?
Nem. Sok tanulmány készült arra vonatkozóan, hogy a tőzegáfonya magas szerves savtartalma miatt savanyítja-e a vizeletet. Bebizonyosodott, hogy bakteriosztatikus pH ritkán alakul ki normál adagok szedése esetén. A vizsgálatok szerint a tőzegáfonya hatásmechanizmusa proantocyanidin-en (kondenzált tanninok) alapul. Ezek a molekulák megakadályozzák a baktériumok tapadását a húgyhólyag falához (A. Howell, Y Foo, 1998).

- Az urell(R) helyettesítheti az antibiotikumot?
Nem. Az urell(R) étrend-kiegészítő és nem gyógyszer. Az antibiotikumok és az étrend-kiegészítők hatásmechanizmusa eltér egymástól. Az antibiotikum megöli a baktériumokat, mig az urell(R) bioaktiv tőzegáfonya hatóanyaga (PAC) meggátolja a baktérium megtapadását a hólyag falán vagyis kimossa a baktériumokat a hólyagból. Az akkut húgyúti fertőzéseket először mindig antibiotikummal kell kezelni, viszont tanácsolható az urell(R) szedése az antibiotikum mellé.

- Az urell(R) megfesti a vizeletet?
Nem. A tőzegáfonya pigment tartalma eltűnik az emésztési folyamat során és így a vizeletre semmilyen színező hatást nem fejt ki.

- Igaz, hogy a húgyúti fertőzések csak a nőket érintik?
Nem. Az igaz, hogy a nők hajlamosabbak a húgyúti fertőzésekre, különösen az E.coli baktérium okozta cystitis-re, de a férfiaknál viszont a prosztata-gyulladás okoz sokszor vizelési panaszokat, ezért a férfiaknak is tanácsolható az urell(R) kapszula szedése. A gyerekeknél is elfordulnak húgyúti fertőzések, melyek a húgyúti traktus deformációival hozhatók kapcsolatba.

Esetről esetre
Az urell(R) elsősorban azoknak ajánlott, akiknek visszatérő és gyakori húgyúti panaszai vannak, különösen szexuálisan aktív nőknek, terhes anyáknak, időseknek és cukorbetegeknek. Néhány speciális esetre a következőkben térünk ki.

Gyerekek
- Adhatok urell(R)-t 3 évesnél kisebb gyermeknek?
Nem. Az urell(R) kapszula formájában felnőtteknek illetve gyermekeknek csak 6 éves kortól kezdve adható.


Terhesség és szoptatás alatt
- Az urell(R) szedhető a terhesség alatt ?
Igen. Az urell(R) tőzegáfonya-kivonatot tartalmaz, és mint a gyümölcsök általában, fogyasztható terhesség alatt is.
A terhesség idején a húgyúti fertőzések mind az anya mind a gyermek számára rizikó faktort jelentenek. A vesével kapcsolatos fertőzések is veszélyesek, alacsony születési súlyt és koraszülést okozhatnak. Ezért napi 1 kapszula szedése ajánlható terhesség alatt.


- Szoptató anya szedhet urell(R)-t?
Igen. Mivel az urell(R) gyümölcs-származék, nincs semmilyen ismert negatív hatása, azt az esetet kivéve, ha az anya allergiás az áfonya-féle gyümölcsökre.
(szokványos adagolása napi 1 kapszula, mely a termék címkéjén megtalálható)


Cukorbetegek
- Cukorbeteg vagyok. Szedhetek urell(R)-t ?
Igen. Az urell(R) nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így a cukorbetegek is szedhetik termék címkéjén megtalálható szokványos adagolásban, minden különösebb megkötés nélkül.AZ urell(R) OPTIMÁLIS SZEDÉSE

Szedési javallatok

- Hogyan szedjem az urell(R)-t ?
Az ajánlott mennyiség napi 1 kapszula vízzel bevéve.

Panaszok esetén: 7 napos kúra a megfelelő baktérium-eltávolító hatás eléréséhez - az urell(R)-t szedje párhuzamosan a felírt antibiotikummal. Az adagot átmenetileg a duplájára lehet emelni (2 kapszula naponta) a baktérium megtapadást gátló, kimosó hatás erősítése érdekében.

Megelőzés céljára: 15 - 30 napos kúrákat javasolt tartani évente 3-6 alkalommal a páciens állapotától függően.(Megszakítás nélkül folyamatosan is szedhető)

Amennyiben a tünetek nem múlnak, konzultáljon orvosával.

- Hogyan tudom az urell(R) maximális hatékonyságát elérni?
- Fogyasszon bőségesen vizet, naponta legalább 2 litert.
- Rendszeresen ürítse hólyagját (naponta 4-5 alkalommal) a pangó vizelet elkerülésére, szexuális együttlét után pedig feltétlenül ürítsen.
- Figyeljen az alapos tisztálkodásra, de kerülje a női higiéniai termékek túlzott használatát.

Hosszan tartó szedés

- Gyakran visszatérő húgyúti fertőzéseim vannak. Szedhetem-e az urell(R)-t folyamatosan?
Igen. Az urell(R) gyümölcs-kivonat, ezért bátran szedhető folyamatosan is gyakran visszatérő húgyúti panaszok esetén. Ne lépje túl a javasolt napi adagot!

Az urell(R) és az antiotikumok

- Gyakran szedek antibiotikumot hólyaghurutjaim gyógyítására. Szedhetek urell(R)-t az antibiotikum-kúra alatt is?
Igen. Az urell(R) szedhető együtt sőt, ajánlatos együttes szedése az antibiotikumokkal, mert azon baktériumok megtapadását is gátolja a hólyag falán, amelyeket az antibiotikum nem képes elpusztítani. A visszatérő fertőzések elkerülésére tanácsolható az urell(R) tartós szedése az antibiotikum-kúra befejezése után

ELLENJAVALLATOK illetve AMIRE FIGYELNI KELL

Az urell(R) étrend-kiegészítő, tőzegáfonya-kivonat, ami általában nem okoz mellékhatásokat. A javasolt napi adag szedése nem okoz negatív hatásokat. Speciális betegségek esetén elővigyázatosságból kérdezze meg kezelőorvosát mielőtt az urell(R)-t elkezdi szedni .

- Allergiás vagyok a piros áfonyára. Szedhetek urell(R)-t ?
Nem. A tőzegáfonya (Vaccinum macrocarpon) botanikailag ugyancsak az áfonya-félék családjába tartozik, mint a piros áfonya, ezért fogyasztása allergiás rohamot válthat ki az áfonya-félékre érzékeny személyeknél.

- Warfarin hatóanyagú vérhígító gyógyszert szedek. Fennáll az urell(R)-el a kölcsönhatás veszélye?
Ha warfarin hatóanyagú vérhígító gyógyszert szed, konzultáljon kezelőorvosával mielőtt egy urell(R) kúrát elkezd. A warfarin közismerten sok gyógyszer- és élelmiszer-hatóanyaggal lép kölcsönhatásba. Megjegyzendő azonban, hogy az urell(R) javasolt napi dózisa, vagyis napi 1 kapszula szedése esetén kölcsönhatást nem tapasztaltak a warfarinnal.


- Hallottam arról, hogy tőzegáfonya ital vagy tabletták vesekövet okozhatnak. Mire ügyeljek az urell(R) szedésénél?
Ha vesekő-problémái vannak, az urell(R) szedése előtt forduljon kezelőorvosához . A Francia Élelmiszerbiztonsági Hivatal 2003. augusztus 29-i közleményében leírt egy esetet, amikor egy korábban vesekő-problémákkal küzdő betegnél 6 hónapos tőzegáfonya-kapszula kúra után ismét vesekövet találtak. A Francia Hivatal megjegyzi, hogy ez valószínűleg az oxalate jelenléte miatt fordult elő. A tőzegáfonya oxalate tartalma ugyanakkor nem magasabb, mint más szokásos élelmiszereké. Általánosságban elmondható, hogy az urell(R) szedése és vesekő kialakulása között nincs bizonyított összefüggés.
Hasonló termékek
2 195 Ft + 593 Ft (2 788 Ft)
2 763 Ft + 746 Ft (3 509 Ft)
4 197 Ft + 1 133 Ft (5 330 Ft)
15 136 Ft + 4 087 Ft (19 223 Ft)
1 858 Ft + 502 Ft (2 360 Ft)
2 290 Ft + 618 Ft (2 908 Ft)
3 799 Ft + 1 026 Ft (4 825 Ft)
2 429 Ft + 656 Ft (3 085 Ft)
2 571 Ft + 694 Ft (3 265 Ft)
935 Ft + 252 Ft (1 187 Ft)
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu argep.hu olcso.hu shopmania.hu olcsobbat.hu shopalike.hu arkoz.hu