Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletekCsókás Erdei virágméz + propolisz krémesített (250 g)

Csókás Erdei virágméz + propolisz krémesített (250 g)

Termék ára
925 Ft + 250 Ft (1 175 Ft)
Egységár
3,7 Ft/g + 1 Ft/g (4,7 Ft/g)
Cikkszám
unas_362562
Megosztom
Funkciók
Tömeg
120 g/db
Rövid leírás a termékről
Erdei virágméz, propolisz és nyers virágpor. Propolisz tartalma miatt igen erős antibakteriális hatása van. Virágpor tartalma miatt homeopátiás szerként használható virágpor allergia esetén.
A termék tulajdonságai
Virágpor:

A virágpor a növények hímivarsejtje, amely a virág bibéjén keresztülhatolva, a magházban lévő nőivarsejttel egyesülve kiváltja a mag, ill. magvak képződését. A ,,szállítást" vagy élettelen közvetítők (a szél, ritkán a víz), vagy élőlények (rovarok, madarak, emlősök) végzik. A rovarok közvetítő szerepére berendezkedett növények kevesebb, de nagyobb fajsúlyú, általában ragadós pollent termelnek. A pollen nemcsak örökletességi anyagot, hanem táplálékot is tartalmaz, ezért szeretik és viszik haza a méhek. Egy mogyoró barkában pl. 4 millió pollenszem található. Megfelelő körülmények között a méhek képesek jóval nagyobb mennyiségű pollent begyűjteni, mint amennyi a saját szükségletük fedezésére szükséges.A virágpor a méz után a legnagyobb tömegben előállított, fogyasztható méhészeti termék. Magyarországon kereskedelmi forgalomba mindig méhek gyűjtötte, szárított virágpor kerül. A méhek gyűjtötte virágpor ,,szupertáplálék", hiszen a nyersroston kívül minden élettanilag szükséges tápanyagot tartalmaz. Ezen kívül növeli a vörös vértestek számát, a szervezet edzettségét, gyorsítja a test regenerálódását, étvágyjavító, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és serkenti a szellemi képességet. Jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosít. Erősíti a szívizmot (ezért lett a versenylovak takarmányának fontos eleme), valamint magas triprofán-tartalma miatt bevált hajhullás ellen is.Hasznos tudnivalók a virágporról:
A virágport a lehető legteljesebb mértékben el kell zárni a levegőtől. A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék. Különösen fontos C-vitamin, B-vitamincsoport, D-, E-, K- és F-vitamin tartalma. A virágpor szárazanyagának 1-7%-át teszik ki a vitaminok. A virágpor béta-karotinja enzimatikus úton A-vitaminná alakul. Különösen a fehér fűz gazdag benne. A virágpor fehérjékben és szabad aminosavakban egyike a világ leggazdagabb anyagainak. A fehérjék a virágpor 7-35%-át, a szabad aminosavak 10-12%-át teszik ki. Egy ember egész napi fehérjeszükséglete 30g virágpor elfogyasztásával fedezhető.

A virágpor zsírszerű anyagainak egy része telítetlen zsírsav. Ezek közül a linolén-, linol- és olajsav biztosítja a káros és felesleges koleszterin kiürítését szervezetünkből.
A virágpor sok vasat, közepes mennyiségű cinket és mangánt, alacsonyabb mértékben rezet, nikkelt, kadmiumot, kobaltot, brómot, szelént, stb. tartalmaz.
A virágpor ásványianyag-tartalmát a termelési mód és a termőhely talaja befolyásolja. Csak a megfelelő körülmények között, a biokultúra viszonyai mellett virágzó növények adnak teljes értékű pollent.
A pollen-érzékenyek se féljenek megkóstolni a méhek gyűjtötte virágport, hiszen az allergia fajspecifikus, a méhek viszont más virágport gyűjtenek, mint amelyek túlérzékenységet váltanak ki.
Ne csak a szín, hanem az íz alapján válasszunk magunknak virágport, mert elsősorban ettől függ, hogy milyen szívesen fogyasztjuk. Nem csak a sárga virágpor az ,,igazi"! Fehér pl. a kakukkfű, lila a ziliz, sárgásvörös a körömvirág, sötétszürke a pipacs virágpora. Ezek mind gyógynövények, tehát virágporuk sajátos hatóanyagokat tartalmaz. Ebben a tekintetben is érdemes megismerkedni a gyógynövények egészségünkre gyakorolt hatásával!
Szellemi tevékenységünket fokozza, elősegíti az emlékező- és koncentrálóképességet, véd a ,,tavaszi fáradtság" ellen is. A virágpor a nátrium-felesleg és az azzal együtt jelentkező kálium-hiány ellensúlyozására is alkalmas. Hatóanyagai nem agresszívek, ezért a virágport kúraszerűen, 10-12 héten át folyamatosan kell fogyasztani. Akkor is használjuk, ha éppen nincs semmi bajunk, hogy továbbra is jól érezzük magunkat.Hasznos tanácsok a virágport fogyasztóknak:

- A virágport lehet szárazon megrágni és inni rá valamit.

- Vannak, akik joghurttal, vagy gyümölcslével keverten fogyasztják.

- A virágpor előnyösen fogyasztható mézzel és propoliszos mézzel együtt, így ízletesebb és többirányú a hatása.
A virágpor javasolható napi adagja gyermekeknek 20 g-ig, felnőtteknek 20-30 g. Sportolóknak erős igénybevétel alatt 45 g válhat szükségessé naponta.
A kimérés történhet egyszerűen kanállal: egy kávéskanálnyi kb. 5 g, egy evőkanálnyi 15 g.
Vannak helyzetek, amikor a virágpor megelőzésként, máskor utókezelésként eredményesebb.
Megelőzésre javasolható a virágpor többek között megfázás, az influenza, prosztatabántalmak, a vérszegénység, a hiánybetegségek, pajzsmirigytúltengés, magas vérnyomás ellen.
A lázzal járó betegségek alatt gyengébb a hatása, viszont a láz elmúltával kiválóan elősegíti a felépülést. Ugyanez áll a trauma, kivérzés, hosszas korházi ápolás, szülés utánra.
Sugárkezelések után nagyon hasznos a nemkívánatos mellékhatások kivédésére.

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!