Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletekCsókás Akácméz (950 g)

Csókás Akácméz (950 g)

Termék ára
3 091 Ft + 834 Ft (3 925 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
3,25 Ft/g + 0,88 Ft/g (4,13 Ft/g)
Cikkszám
unas_311077
Megosztom
Funkciók
Tömeg
1,2 kg/db
Rövid leírás a termékről
Az akácméz mindenütt a világon a divatos fajtamézek közé tartozik. A Magyar akácméz évtizedek óta mindenhol jól csengő, bizalmat keltő, a különleges minőséggel és értékkel egyet jelentő, márkanévvé vált kifejezés.
A termék tulajdonságai
Miben rejlik a Magyar akácméz különlegessége?

A fehér akác őshazájában, Észak-Amerikában görgeteges lejtőkön, más fajok által elnyomva, ritkás állományban élt. Magyarországra kerülve nagy, tiszta állományú erdőket alkot. Pár évszázad alatt spontán, sok különböző tulajdonságú változatot hozott létre. Magyarország erdőterületének több mint egyötöde akácerdő. Hazánkban a szikesek kivételével minden talajon megtelepíthető és tőle bőséges mézhozam várható. A Magyar akácméz megkülönböztető minőségi jellemzőinek kialakulásához az igen kedvező éghajlaton kívül összefüggő akácerdők, egy különleges képességű méhfajta, egy sajátságos méhészeti technológia és egyéb kedvező élettelen környezeti hatások kellenek. Páratlan különlegességét igazán az érzékszervi vizsgálatok során tárja elénk. Harmonikus ízű, akácvirág illatú, édes, lágy és kevésbé savas méz. Színe a csaknem színtelentől az enyhén sárgás árnyalatig terjedhet. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő hatású. Köhögés ellen, valamint a gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarok ellen is ajánlott. Nem domináns ízkaraktere miatt az italok és a sütemények szívesen használt édesítőszere.


A méhészetet, 1981-es megalapítása óta eltelt, negyed évszázadát a folyamatos termelés, dinamikus fejlődés jellemzi. A kezdeti egy telephely már hatra bővült, ahol több mint 400 méhcsalád dolgozik. Az állomány a kezdetektől fogva az egyik legkorszerűbb, ? Boconádi Tamási rendszerű rakodókaptárban van elhelyezve.

A jelenlegi telephelyek mindegyike a Gyulaji Vadrezervátum területén található, a tolnai dombság Tamási, Pári, Nagykónyi, Kocsola, Gyulaj, falvakkal körbezárt részén, mely kapcsolódik Gemenchez. Az erdő megfelelő méhlegelőt biztosít a méhek számára. A csodálatos környezet, a páratlan növénytársulás adja a méz tájjellegét, egyedi ízét, aromáját. Mivel a terület Magyarország legnagyobb bekerített vadasparkja, így megfelelő izolációt biztosít a környező mezőgazdasági területektől, illetve más méhészetektől.

Itt él Magyarország legnagyobb dámvad populációja.
A méhek fontos szerepet töltenek be az erdő növényeinek megporzásában.
Hasonló termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!