Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletekAromax Kámfor illóolaj (10 ml)

Aromax Kámfor illóolaj (10 ml)

Termék ára
1 404 Ft + 379 Ft (1 783 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
140 Ft/ml + 38 Ft/ml (178 Ft/ml)
Cikkszám
unas_224679
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra (meghűléses időszakban a légterek fertőtlenítésére, frissítésére), bőrfrissítő aromafürdő és testápoló masszázsolaj készítéséhez
A termék tulajdonságai
Latin név: Cinnamomum camphora
Kiszerelés: 10 ml
Illat: átható, kámforos

A kámfor illóolajat a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó, Kelet-Ázsia partvidékein honos kámforfa (Cinnamomum camphora) ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal. A kámfor illóolaja színtelen, vagy halványsárga színű, átható és jellegzetes, orvosságra emlékeztető szagú.
Fő, illetve jellemző alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor, valamint néhány, a fenyőfélékben is gyakran előforduló összetevő: Ez utóbbiakra példa az alfa-pinén vagy a borneol.
Az aromaterápiában és a kozmetikában azt a kámforolajat használják, melynek kámfortartalma alacsony, mert a kámfort epilepsziás rohamokat kiváltható anyagként tartják számon (ez a fehér kámfornak nevezett olaj mentes a rákkeltő hatású szafroltól is).

A kámforban gazdag és szafrolt is jelentős mennyiségben tartalmazó kámforolajok (sárga-, barna-) használatát az aromaterápiában nem javasolják. A kámforolajnak elsősorban a fentebb említett alkotórészeinek köszönhetően enyhe keringésfokozó, fájdalomcsillapító, valamint légúttisztító, fertőtlenítő hatása van.
Alkalmazásának egyik, kiemelt területeként a bőr és a bőralatti szövetek keringésének fokozása, illetve a mozgásszervi megbetegedések kezelése említhető meg. A kámforolajat a fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják.
Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője. Az általunk forgalmazott, alacsony kámfortartalmú, szafroltól mentes kámforolaj nem toxikus, a bőrt nem irritálja és nincs fényérzékenyítő hatása.
Hasonló termékek
Aromax Búzacsíraolaj (50 ml)
1 191 Ft + 322 Ft (1 512 Ft)
Aromax Téli Álom térparfüm (20 ml)
1 209 Ft + 326 Ft (1 535 Ft)
Aromax Homoktövis olaj (50 ml)
1 879 Ft + 507 Ft (2 386 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!