Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletekBálint 100%-os hidegen sajtolt dióbélolaj (50 ml)

Bálint 100%-os hidegen sajtolt dióbélolaj (50 ml)

Termék ára
1 685 Ft + 455 Ft (2 140 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
34 Ft/ml + 9 Ft/ml (43 Ft/ml)
Cikkszám
unas_129241
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről
Étrend-kiegészítő készítmény
A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, omega-3- és 6 zsírsavakat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes, és LDL-koleszterin szintjét.
A termék tulajdonságai
Összetevők: többszörösen telítetlen zsírsav - omega 3-, és 6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsav: olajsav és telített zsírsavak.
Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

Gyógynövény lexikon:

Egy mértékadó kaliforniai vizsgálat szerint a dióolajban van: Telített zsírsav 10 %, egyszeresen telítetlen zsírsav 14 %, többszörösen telítetlen zsírsav 76 %. Koleszterin nincs a dióolajban, fitoszterol 0,07 %.
100 g dióolajban 32 mg E-vitamin van, A-, és B-vitamin tartalma is jelentős. Az E-vitamin nemcsak az emberre hat, hanem magára dióolajra is, mivel avasodását késlelteti. A dióolaj ásványi anyagai közül a jódtartalmát szokták kiemelni.

Általában a zsíroknak, olajoknak az emberi egészségre gyakorolt hatását azon szokták lemérni, hogy összetételükben milyen arányú a telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavak aránya, és amennyiben ez minél nagyobb, a vizsgált olaj annál egészségesebb. Ebből a szempontból a dióolaj kiemelkedő jelentőségű, igen egészséges.

A többszörösen telítetlen zsírsavakat Omega-6 és Omega-3 típusúakra szokták osztani, a dió olajsavai az Omega-3 típusba tartoznak. Táplálkozástudománnyal foglalkozók az emberi szervezetbe jutó többszörösen telítetlen zsírsavak legkedvezőbb arányát úgy állapították meg, hogy az Omega-6 és az Omega-3 típusúak aránya 4:1 legyen.

A legtöbb növényi olaj többszörösen telítetlen zsírsavai zömében Omega-6 típusúak. Amerikai vizsgálatok szerint (európai vizsgálatokat nem ismerek) az amerikai étkezésben használt növényi olajokban az Omega-6 és az Omega-3 típusú többszörösen telítetlen zsírsavak aránya 14:1 - 20:1.

A dióolaj tehát kiválóan alkalmas a fenti arányok megváltoztatására, ha más növényi olajokkal egy időben, vagy váltakozva használjuk. Kiváló egészségforrás, feljavítja más növényi olajok egészségvédő hatását! Egészségi szempontból ez a dióolaj fő értéke.

Ha más növényi olajokkal hasonlítjuk össze a dióolajat, az összehasonlítás egyértelműen a dióolaj javára dől el, ha a növényi olaj ízét, vagy akár egészségességét nézzük. Még a kiemelkedően egészségesnek tartott, ritkasága miatt igen drága marokkói argán-dió olajnál is kb. 10 % ponttal nagyobb arányban tartalmaz a dióolaj telítetlen és többszörösen telítetlen olajsavakat.
Hasonló termékek
Gerani Homoktövis olaj (30 ml)
1 327 Ft + 358 Ft (1 685 Ft)
Solio Hidegen sajtolt Kendermag olaj (200 ml)
1 220 Ft + 330 Ft (1 550 Ft)

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!