Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Hírek

2019.10.01
Ingyenes egészségfelmérés

preventissimo ingyenes egészségfelmérés

 

 

1. A Preventissimo részét képező kérdőívek kitöltésével és az így kapott kockázatelemzésben és egészségtervben foglalt tanácsok megfogadásával csökkenthető a leggyakoribb betegségek kockázata.

 

2. A rendszer az alábbi betegségek kockázatát vizsgálja: szív- és érrendszeri betegségek,cukorbetegség, emlő-, prosztata-, tüdő-, vastag- és végbélrák, krónikus tüdőbetegség,demencia, zöldhályog, szürkehályog, makuladegeneráció.

 

3. A Preventissimo bárki számára ingyenesen elérhető.

 

4. A rendszer célja, hogy segítse az önálló életmódjavítást, az egészségmegőrzést, de szükség esetén a megfelelő szakemberhez jutásra is buzdít.

 

5. A felhasználó a honlapon on-line Kérdőívek segítségével mérheti fel, hogy a fent említett betegségekre mekkora a kockázata vagy éppen milyen védőtényezőkkel rendelkezik a tudomány jelenlegi álláspontja alapján.

 

6. A Kérdőívek feltérképezik: az egyén jelenlegi egészségi állapotát; életkörülményeit; a családjában meglévő krónikus betegségeket, az orvosi vizsgálatok eredményeit (pl.vérnyomás, laborértékek); a táplálkozási és sportolási szokásokat, valamint a lelki egészséget.

 

7. A kérdőívrendszer több részből áll, amelyek külön-külön is kitölthetők. Az egyes kérdésekhez fűzött magyarázatokat, részletesebb leírásokat elolvashatja, ha a kérdés mellett található zöld hátterű körben elhelyezett kérdőjel ikon fölé viszi az egeret. Már egyetlen kérdés megválaszolása is azonnali eredményt ad az Eredmények táblázatban.

 

8. A Preventissimo személyre szóló tanácsokat, javaslatokat ad az Egészségterv menüpontban, megmutatva, hogy a kockázati és védőtényezők hogyan értékelhetők. Emellett gyakorlati javaslatokat is kap a kitöltő.

9. Azok számára, akik ennél is többre kíváncsiak, olvasmányos és közérthető stílusban megírt cikkek állnak rendelkezésre a Tudástárban.

 

10. A kérdőívek eredményei és az egészségterv is letölthetők a saját számítógépre, illetvee-mailben elküldhetők a saját vagy az általunk kiválasztott szakember (pl. orvos,dietetikus, gyógytornász, pszichológus, pszichoterapeuta) e-mail címére. A kérdőívben szereplő kérdések megválaszolását követően akár azonnal is (nem kell végigmennie minden kérdésen) elolvashatja az egyes betegségekre vonatkozó kockázatát az Eredmények menü alatt. Itt 

 

11. Lehetőség nyílik arra is, hogy a szakember a pácienssel közösen töltse ki a kérdőíveket, így a kérdések, a válaszok, és az eredmények egyfajta dokumentációs felületet is betöltenek, kiindulási alapot adnak a tanácsadás folytatásához, a javaslatok kiegészítéséhez.

 

12. A rendszer egyetemi intézetek és neves szakemberek (orvosok, dietetikusok, gyógytornászok, pszichológusok, mérnökök) közreműködésével jött létre kizárólag evidenciákon alapuló közlemények, szakirodalmi források és összefoglalók felhasználásával, annak érdekében, hogy szakmailag korrekt és hiteles tájékoztatást nyújtson a felhasználók (laikusok és szakemberek) számára.

 

13. A rendszer előzetes Regisztráció és belépés nélkül is használható, de ebben az esetben a megadott válaszok az oldal elhagyása után elvesznek. Regisztrációkor elegendő megadni egy felhasználónevet és egy jelszót, a többi adat megadása opcionális.