Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Termékajánló

Termék részletek



Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék (1000 g)

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék (1000 g)

Termék ára
1 598 Ft + 432 Ft (2 030 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
1,6 Ft/g + 0,43 Ft/g (2,03 Ft/g)
Cikkszám
unas_734580
Megosztom
Funkciók
Tömeg
1 kg/db
Rövid leírás a termékről
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt) keményítő (tápióka liszt), karobpor, rost (útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (kristály vanillin), só
A termék tulajdonságai
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia 1416 kJ (335 kcal)
Zsír: 1 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát: 68 g
– amelyből cukrok (1) 5 g
Rost 10,8 g
Fehérje 8 g
Só 0,2 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!

Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

· 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék

· 170 g langyos víz

· 25 g frissen facsart 100%-os citromlé

· 70 g Szafi Fitt por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

· Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.

· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.

· Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

· Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.

· Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
Rácson hagyjuk kihűlni, majd – piskóta esetén – vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések:

Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!

Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.

Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.
Hasonló termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!