Vásárló belépés

Fizetési megoldás

TOP termékek

Hírek

2019.10.13

Termékajánló

Termék részletek



Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék (1000 g)

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék (1000 g)

Termék ára
1 598 Ft + 432 Ft (2 030 Ft)
Termék kosárba helyezése
Egységár
1,6 Ft/g + 0,43 Ft/g (2,03 Ft/g)
Cikkszám
unas_734580
Megosztom
Funkciók
Tömeg
1 kg/db
Rövid leírás a termékről
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt) keményítő (tápióka liszt), karobpor, rost (útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (kristály vanillin), só
A termék tulajdonságai
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia 1416 kJ (335 kcal)
Zsír: 1 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát: 68 g
– amelyből cukrok (1) 5 g
Rost 10,8 g
Fehérje 8 g
Só 0,2 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!

Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

· 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék

· 170 g langyos víz

· 25 g frissen facsart 100%-os citromlé

· 70 g Szafi Fitt por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

· Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.

· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.

· Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

· Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.

· Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
Rácson hagyjuk kihűlni, majd – piskóta esetén – vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések:

Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!

Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.

Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.
Hasonló termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!