Új jelszó kérése

Vásárló belépés

Fizetési megoldás

Termékajánló

Termék részletek



Bálint 100%-os hidegen sajtolt pirospaprikamag-olaj (50 ml)

Bálint 100%-os hidegen sajtolt pirospaprikamag-olaj (50 ml)

Termék ára
1 698 Ft + 458 Ft (2 156 Ft)2156
Termék kosárba helyezése
Egységár
34 Ft/ml + 9 Ft/ml (43 Ft/ml)
Cikkszám
unas_957596
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről
Étrend-kiegészítő készítmény
A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, - omega-6 zsírsavat-, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.
A termék tulajdonságai
Összetevők: Pirospaprikamag-olaj (linolsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav, arachinsav)

Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

Gyógynövény lexikon:

A paprikát nem kell bemutatni senkinek. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a nyers paprikában több mint hétszer annyi C vitamin van, mint a citromban. S a legtöbb C-vitamin az őrölt piros paprikában van, 10 dkg paprika 369 mg C-vitamint tartalmaz, míg egy citromban 47 mg C-vitamin van. A paprikának is számos fajtáját ismerik a világban. Gyógyító értéket még csak az erős paprikának tanúsítanak, de ez nem zárja ki a magyar őrölt paprika értékét.
Mint említettem a paprika rendkívül magas C-vitaminban, s az A-vitamin tartalma elérheti a 4200 NE, és van benne némi E-vitamin is, valamint szinte minden B-vitamin képviselteti magát. Egy fél nagy piros paprika elfogyasztásával szervezetünk megkapja a napi A és C vitamin szükségletét. Megfigyelhetjük azt, - ami a zöldségféléknél ritkán fordul elő-, hogy a magnézium tartalom megduplázza a kalciumot. Van azonban olyan paprikafajta is, amelyben tízszer annyi a magnézium, mint a kalcium.

Csökkenti a rákbetegség lehetőségét.
Erős gyulladást gátló, hat a prostaglandinsek munkájára, baktérium ellenes hatású, segít a májnak regenerálódni a sült húsok által okozott károsodástól, ami egyébként rákot okozna, megbénítja a herpesz vírusokat, megakadályozza a fogszuvasodást.

Gyógyhatása:
A nagyobb szenzációt az keltette a civilizált társadalomban, hogy az erős paprikának fájdalom kikapcsoló hatása van. Az erős paprika gyógyhatása, mint látjuk, valójában nem az igazi, csupán az idegek elbénítása, tehát pillanatnyi megkönnyebbülést jelent. Törekedjünk azonban a hosszabb távú megoldásra, a gyógyításra. Annál sokkal értékesebb tulajdonsága azonban, az utóbbi évtizedek felfedezése, a rákmegelőzés.
A paprika magjából nyert olaj külsőleg alkalmazva kiválóan alkalmazható vírusos, illetve bakteriális eredetű bőrfertőzések ellen (pl. övsömör).

A paprika sok jó tulajdonságai közül az egyik, hogy hasonlóan a paradicsomhoz tartalmaz többféle bioflavont is, amelyek a rákos megbetegedések megelőzését szolgálják. Ha nincs elegendő liopene a szervezetben, nagyobb a kockázat a méh, a vízhólyag, hasnyálmirigy és a prosztatarák kifejlődésére.

A paprika ritkítja a vért, valamint serkenti a vérkeringést. Ezáltal megelőzi, illetve gyógyítja a szív és koszorúér betegséget.
A kálium, és egyes B-vitaminok hatására a paprika csökkenti a koleszterint a vérben. Különösen jó tulajdonsága, hogy a rossz koleszterint a LDL-t csökkenti, amivel hozzájárul a szív jobb működéséhez.

Fejfájásra, reuma, vagy arthritis fájdalomra egyesek erős paprika kivonatot használnak, hogy csökkentsék a szenvedést. A paprika ereje hat az idegekre, és kikapcsolódik a fájdalom érzet.

Mindhárom vitamin együtt van ahhoz, hogy erős támaszt nyújtsanak egymásnak a testben az oxigén szabad gyökök ellen. Az A-vitamin a máj működéséhez valamint az immunrendszer munkájához nyújt támogatást.

A paprika mindkét formája, de különösen egy kevés erős paprika serkentőleg hat az emésztésre. Ezt a tulajdonságát felhasználhatja az, akinek a gyomorműködése és a belek mozgása nem kielégítő. Naponta, bármilyen zöldségfélét fogyasztunk. mindenhez tehetünk egy késhegynyi paprikát. Sőt reggelenként ha gyümölcslével akarjuk serkenteni a gyomor működését, ahhoz is adhatunk egy kevés csípős paprikát, vagy ugyanannyi gyömbért.

Az emésztés felgyorsulása a gyorsabb bélmozgást eredményezi, ami hozzásegít, hogy a paprika szélhajtó tevékenységet is végezzen.
A paprikát sokféleképpen fogyasztjuk. Nem maradhat ki egyik főzelékből sem. Sőt télire is jut a felfőzött paprikából. De ez csak ízesítésül szolgál. A nyers paprika sokkal értékesebb, mert megőrzi vitamin tartalmát. Salátának magában, vagy más zöldséggel kitűnő. De a levét is fogyaszthatjuk. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ételre nem korábban, mint 5-10 perccel a levevés előtt tegyük az őrölt paprikát. Ezzel nem főzzük el a C-vitamin tartalmát, és érezhetjük a paprika finom ízét.
Hasonló termékek
Solio Hidegen sajtolt Tökmag olaj (200 ml)
1 315 Ft + 355 Ft (1 670 Ft)
Bálint Babérlevél olajos kivonata (50 ml)
1 698 Ft + 458 Ft (2 156 Ft)
Bálint Medvehagyma csepp (50 ml)
1 992 Ft + 538 Ft (2 530 Ft)

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről